Golobovi svetniki na RTV, želijo zamenjati generalnega direktorja

Andrej Grah Whatmough, slika Demokracija

Kot je bilo pričakovati. Svet RTVS bo začel postopek razrešitve v. d. generalnega direktorja Graha Whatmougha, ta ima tri dni časa za odgovor na pobudo za razrešitev.

Seveda so se svetniki najprej spravili na generalnega direktorja. Ta nekaterim ni bil ni povšeči že od začetka dela na RTV. Očitajo mu nespoštovanje sklepa o zagotovitvi strokovne pravne pomoči Svetu RTV Slovenija, nakupe grafik za 37.700 evrov v času, ko lahko opravlja le tekoče posle, zaposlovanje novih sodelavcev, kar po njihovem spet ne sodi med tekoče posle, in pa prodajo delnic Eutelsat, zaradi katere naj bi bila RTV Slovenija ob dva milijona evrov prihodkov.

Očitajo mu tudi, da je bila z Rajkom Geričem letos sprva sklenjena pogodba za določen čas za odgovornega urednika v informativnem programu drugega programa televizije, potem pa za nedoločen čas za urednika oddaj scenarista. Hkrati je bil sklenjen aneks, po katerem bo delal tudi kot odgovorni urednik programa.

Vmes pa še polno nesmislov, ki so jih svetniki privlekli na plano. A od kar je vodenje televizije prevzel Andrej Grah Whatmough, se je začelo na RTV uravnoteženo delo. Tako je bil program za vse politične zvrsti. Levi politični pol je bil tako enakovreden desnemu. ustvarjale so se nove oddaje. Prišli novi, mlajši voditelji. A leva struktura novinarjev, kateri mislijo da so še vedno družbeno-politični delavci so delali vik in krik, pa čeprav okoli 30 levih “mandeljcev” še zdaleč ne pomeni večine, od 2200 zaposlenih na RTV.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.