Kristijan Kamenik ponovno oproščen. Kaj se je dogajalo v Tekačevem leta 1997?

Hiša umora v Tekačevem, slika Kozijansko.info

Na že tretjem sojenju za štirikratni umor v Tekačevem daljnega leta 1997 je bil Kristijan Kamenik tudi tokrat spoznan za nedolžnega.

Leto 1997 je Slovenijo prvič, od kar je bila samostojna država presenetil večkratni umor. V sredo, 5. marca 1997, je vrtnar prišel obrezat drevje k Poharčevim. Ker na trkanje ni bilo odziva, je odrinil vhodna vrata. V veži ga je pričakalo grozljivo odkritje!

V veži je ležala mrtva in okrvavljena 75-letna Frančiška Poharc. Vrtnar je v šoku stekel po pomoč, kjer so policisti odkrili pokol, ki ga še do danes niso pojasnili. Na domačiji so bili umorjeni še trije, 73-letni Štefan Poharc ter njegovi podnajemnici, 36-letna Helena Krošlin in njena komaj 17-letna hči Viktorija. Vsi so bili ustreljeni s predelanim samokresom makarov kalibra 7,65 mm. Razlog za grozljiv zločin naj bi bil denar, ki ga je imel gospodar menda na pretek, s čimer se je celo sam hvalil.

Govorili so, da naj bi gospodar tihotapil orožje, katerega naj bi celo našli na podstrešju, a dejstva so nekoliko drugačna. V resnici je gospodar velike dobičke koval predvsem z jabolki, po katera so v Rogaško Slatino prihajali tovornjaki tudi s Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, plačevali naj bi mu z markami.

Kot piše portal Žurnal24, je bila  oprostilna sodba Kameniku tudi pričakovana, saj je ključni dokaz, odtis na domačiji groze, ki naj bi se po prepričanju naših sodnih izvedencev povsem ujemal s Kamenikovim športnim copatom Nike, zaseženim v hišni preiskavi, tuji strokovnjaki pa se z njimi niso strinjali, že zdavnaj letel iz sodnega spisa. Da ni bilo še kakšnih drugih konkretnih dokazov, naj bi bila kriva tudi površna policijska preiskava.

.

VREME

Maribor
pretežno oblačno
70%
0.5km/h
62%
6°C
7°
4°
4°
Sun
2°
Mon
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.