Kristijan Kamenik ponovno oproščen. Kaj se je dogajalo v Tekačevem leta 1997?

Hiša umora v Tekačevem, slika Kozijansko.info

Na že tretjem sojenju za štirikratni umor v Tekačevem daljnega leta 1997 je bil Kristijan Kamenik tudi tokrat spoznan za nedolžnega.

Leto 1997 je Slovenijo prvič, od kar je bila samostojna država presenetil večkratni umor. V sredo, 5. marca 1997, je vrtnar prišel obrezat drevje k Poharčevim. Ker na trkanje ni bilo odziva, je odrinil vhodna vrata. V veži ga je pričakalo grozljivo odkritje!

V veži je ležala mrtva in okrvavljena 75-letna Frančiška Poharc. Vrtnar je v šoku stekel po pomoč, kjer so policisti odkrili pokol, ki ga še do danes niso pojasnili. Na domačiji so bili umorjeni še trije, 73-letni Štefan Poharc ter njegovi podnajemnici, 36-letna Helena Krošlin in njena komaj 17-letna hči Viktorija. Vsi so bili ustreljeni s predelanim samokresom makarov kalibra 7,65 mm. Razlog za grozljiv zločin naj bi bil denar, ki ga je imel gospodar menda na pretek, s čimer se je celo sam hvalil.

Govorili so, da naj bi gospodar tihotapil orožje, katerega naj bi celo našli na podstrešju, a dejstva so nekoliko drugačna. V resnici je gospodar velike dobičke koval predvsem z jabolki, po katera so v Rogaško Slatino prihajali tovornjaki tudi s Hrvaške ter Bosne in Hercegovine, plačevali naj bi mu z markami.

Kot piše portal Žurnal24, je bila  oprostilna sodba Kameniku tudi pričakovana, saj je ključni dokaz, odtis na domačiji groze, ki naj bi se po prepričanju naših sodnih izvedencev povsem ujemal s Kamenikovim športnim copatom Nike, zaseženim v hišni preiskavi, tuji strokovnjaki pa se z njimi niso strinjali, že zdavnaj letel iz sodnega spisa. Da ni bilo še kakšnih drugih konkretnih dokazov, naj bi bila kriva tudi površna policijska preiskava.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.