Še eno podjetje, ki bi lahko propadlo zaradi Golobove draginje?

Voda Costella

Vrhunski “strokovnjak” za neumnosti Robert Golob, je zaradi visoke podražitve elektrike prisilil marsikatero podjetje, da je ustavilo proizvodnjo.

Visoka cena elektrike je ustavila skoraj vso proizvodnjo v družbi Costella. To je na enem od dogodkov Kluba slovenskih podjetnikov – SBC dejal lastnik družbe Joc Pečečnik.

“Ustavil sem proizvodnjo, saj imam podpisano pogodbo za elektriko za ceno 500 evrov na megavatno uro, zato se mi vode ne izplača prodajati pod proizvodno ceno,” je pojasnil. Cena na pogodbi, ki velja do konca leta, je zelo visoka, ob upoštevanju navedb Pečečnika, da se elektrika na trgu danes prodaja le še za desetino te cene, torej približno 59 evrov na megavatno uro. Prepričan je tudi, da njemu kot podjetniku država “prav gotovo ni pomagala”.

V Costelli so ustavili  kar 90 odstotkov proizvodnje, preostanek pa zdaj obratuje le še ponoči. Tisto proizvodnjo, ki je bila nujna, so vzpostavili ponoči z nižjo tarifo, načeloma pa je proizvajati vodo, tako, kot do sedaj praktično nemogoče.

Se bo na ustavitev proizvodnje odzval silno (ne)sposobni minister za minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti  Luka Mesec, ali pa vsaj še en (ne)sposobnež, minister gospodarstvo turizem in šport Matjaž Han?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.