Alojz Kovšča, grožnje
Alojz Kovšča, predsednik državnega sveta

Grožnje s smrtjo, mazaške akcije, označevanje s fašisti in obiskovanje poslancev z grožnjami na domu so postale del vsakdana.

GROŽNJE PREDSEDNIKU DRŽAVNEGA SVETA

Očitno seja, kjer je kar 6 ur tekla razprava o sovraštvu ni doprinesla izboljšanju razmer. Družbena omrežja pa so postala pravo zaledje, predvsem pod anonimnimi profili za grožnje politikom in poslancem. levičarji se preprosto spravijo prav na vse, ki ne piha v njihov rog. Spomnimo se, da so celo sinu Poslanke Anje Bah Žibert, Anžetu v šoli grozili, ker je pač sin poslanke SDS. Spomnimo se direktnih groženj s smrtjo predsedniku vlade, na ljubljanskih ulicah in še bi lahko naštevali, notranjega ministra so zmerjali s psom, packali po zidovih, risali kljukaste križe in podobno.

Tokrat se je uporabnik Twitterja lotil grožnje predsedniku Državnega sveta RS Alojzu Kovšci, ga označil za “svinjo debilno” in mu obljubil zaušnico, če ga sreča na cesti.

grožnje
grožnje

Med vsemi pa najbolj izstopa stavek nekdanjega generalnega sekretarja stranke SD Uroša Jauševca, ki je zapisal: “Čas je za splošno stavko! Ustavimo fašizem!”

Se bo tukaj zganilo vsaj tožilstvo, če se že policija ne?

PM