Grožnje Jožetu Možini

slika: twitter profil Jožeta Možine
“Ob izhodu iz RTV me je nocoj počakal tale tip, grozil in napovedal kaj bo z mano,” je novinar Jože Možina na družbenem omrežju twitter sinoči objavil, da je, ko je odhajal iz službe, pred stavbo naletel na političnega aktivista levice, ki je protestiral proti njegovim oddajam.

“To je resno nasilje – če ga ne ustavimo bo prevladalo, kot je zgodovinska izkušnja s totalitarizmi”, je zapisal Možina.

Spomnimo: V oddaji Intervju na TV Slovenija je novinar Jože Možina gostil Jožeta Dežmana, enega najbolj vsestranskih slovenskih zgodovinarjev, kateri se je zadnjem obdobju še posebej izpostavil kot predsednik vladne komisije za vprašanja prikritih grobišč.


Na intervju z Jožetom Dežmanom se je, kot poroča nova24TV, v vsem svojem avtokratskem slogu iz leta 1945 odzval šef zveze borcev, ki je bil ob koncu vojne star sedem let, in dejal, da je za nacionalno televizijo sramota, da dovoli Dežmanu izrekati takšne “laži”. Pravo gonjo pa so borci in ostali levičarji izvedli na včerajšnjem protestnem shodu v Kopru.

Jože Možina se je na gonjo zoper njega odzval na twitterju: “Ekstremist Turnšek ustrahuje vodstvo RTV, da me ukine. A pri delu sem zavezan resnici in javnosti, ne njemu. Dejstva v intervjuju stojijo. Popuščanje ne pride v poštev, res pa bo potrebna širša podpora, ker kaže, da želi laž grobo utišati v nebo vpijočo resnico tudi za naprej”.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.