Hekerji nad Goloba? Številni državni spletni portali nedosegljivi!

Nekatera spletna mesta državnih ustanov so nedostopna. “Fascikel” ministrica za digitalno preobrazbo Stojmenova Duh nima pojma kaj se je zgodilo?

Nekatera spletna mesta državnih ustanov so bila danes dopoldne začasno nedostopna, po prvih informacijah naj nebi šlo za hekerski napad, a niti ministrstvo za digitalno preobrazbo ne ve za kaj se gre.

Med drugim so bila nedostopna spletna mesta vlade, državnega zbora, statističnega urada, slednji je zato imel težave pri  današnjih objavah, med drugim glede podatkov o inflaciji. Težave pri delu naj bi imeli tudi uslužbenci, ki delajo od doma.

No, mogoče pa je šlo le za kozmični dež?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.