Hvala, krvodajalci!

Vir: Pixabay

14. junija vsako leto praznujemo Svetovni dan krvodajalcev. Ob tem prazniku se zavemo pomena krvi in krvnih pripravkov za naše življenje. Vsekakor pa se moramo zahvaliti vsem prostovoljnim krvodajalcem za kri, ki jo nesebično darujejo.To je praznik solidarnosti, zaradi katere imamo v Sloveniji v vsakem trenutku dovolj varne krvi.

Letošnji svetovni dan krvodajalcev je osredotočen na darovanje krvi ob izrednih dogodkih. Ljudje se ob izrednih razmerah vprašajo, kako lahko pomagajo. Darovanje krvi ob izrednih in težkih dogodkih je plemenito dejanje, ki rešuje življenja neznanih ljudi.

Letošnji dan poteka pod sloganom Kaj lahko storiš? in sekundarnim sporočilom Daruj kri. Daruj takoj. Daruj pogosto.

Prostovoljno krvodajalstvo ima v Sloveniji uspešno in dolgo tradicijo. Pri nas v Sloveniji so z neplačanimi krvodajalkami in krvodajalci že dolga leta zagotovljene zadostne količine varne in kakovostne krvi za bolnike. Na področju preskrbe s krvjo smo samozadostni. Prav zato so krvodajalci pomemben del našega zdravstvenega sistema.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.