Obnova križišča Ptujska cesta – Tržaška cesta

Danes, 3. julija 2017, je Direkcija za infrastrukturo pričela z obnovo križišča Ptujske ceste s Tržaško cesto in Cesto proletarskih brigad. Križišče bo zaprto, saj drugače največjega križišča v Mariboru ni mogoče obnoviti.

Prenova križišča bo stala okoli 500.000 evrov, kar bo financirala Direkcija za infrastrukturo. Hkrati poteka tudi prekategorizacija Tržaške ceste, ki po novem ne bo več občinska temveč državna.

Dela bodo potekala predvidoma do 18. avgusta 2017, tako dolgo bo zaprto tudi križišče.

Pristojni pričakujejo  zastoje, saj je to glavna vpadnica iz južne strani. Za promet bo ves čas zaprta cesta Maribor center – Ljubljana, medtem ko bo promet na relaciji Maribor Tezno –  Nova vas, ves čas potekal.  V prvi fazi obnove bo promet potekal po severnem voznem pasu v obe smeri, v drugi fazi obnove pa bo potekal po takrat že obnovljenem južnem delu vozišča, prav tako v obe smeri.

Na Tržaški cesti, Cesti proletarski brigad in Ptujski cesti so postavljene table z obvestili, da je popolna zapora cestišča Tržaške ceste v smeri Hoče – center od 3. 7. do 13. 8. 2017.

Na spremenjen prometni režim z obvozi se je pripravila tudi policija. Kot je povedal policijski inšpektor Branko Pivjaković, je pripravila akcijski načrt. Policisti bodo tudi fizično prisotni, predvsem zato, da bodo voznikom pomagali in zagotavljali varnost v cestnem prometu, sproti se pa bodo organizirali glede na razmere na cestah.

Zapore križišča bodo vplivale na mestni avtobusni promet. Linija št. 1 Tezno je že tako najbolj obremenjena avtobusna linija v mestu. Čez  to križišče pa vozita še liniji 3 in 12. Kljub temu se večjih zamud v mestnem avtobusnem prometu ne pričakuje.

Seveda se zastojem ne bomo mogli popolnoma izogniti. Je pa pohvalno, da so se obnove lotili v času šolskih počitnic, ko je največ Mariborčanov na dopustu in je najmanj prometa tako ob jutranjih in popoldanskih konicah, kot tudi čez dan.

Obnova križišča je nujno potrebna, zato odgovorni prosijo za razumevanje in strpnost.

R. L.

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
3.1km/h
46%
25°C
27°
23°
22°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.