slika: metkovic-news.com slika je simbolna

Ilegalni migrant, Iračan Al Hamdani Yassin Amar, obtožen napada na taksista in policista ter poskusa odtujitve osebnega vozila, je na današnjem predobravnavnem naroku na novogoriškem okrožnem sodišču priznal krivdo.

6 let zapora in izgon iz države

Tožilka je zaradi priznanja krivde predlagala milejšo kazen, skupno šest let zapora in po koncu prestajanja kazni izgon iz države. Jaz sem ga hotel ubiti, ampak taka je bila božja (Alahova) volja,” je ob vprašanju o krivdi za napad odgovoril obtoženi 26-letnik. Še prej pa je že ob prihodu na sodišče povedal, da ga sojenje ne zanima, edino vprašanje za sodišče, ki ga je imel, pa je bilo, če so ga obsodili na smrt. Odklanjal je pomoč prevajalca in njegove zagovornice Branke Mevlja Turk. Do sodišča in tam prisotnih pa se je ves čas obnašal nespoštljivo.

Spomnimo: Do spora med voznikom taksija in migrantom na poti iz Vrtojbe proti Ljubljani naj bi prišlo, ker Iračan s seboj ni imel denarja, s katerim bi plačal vožnjo. Zato je taksist zavil s hitre ceste, ilegalni migrant ga je napadel z olfa nožem. Taksist se je rešil tako, da je zbežal iz avtomobila, s seboj pa vzel tudi ključe. Migrant je želel nato taksistu odtujiti vozilo in sam nadaljevati pot proti Ljubljani, zato je stekel za njim, da bi dobil ključe. Ko je ugotovil, da mu to ne bo uspelo, je odšel nazaj v avtomobil in skušal na drugačen način vžgati motor. Vendar so ga pri tem prehiteli policisti.

Če je že bila Alahova volja da migrant taksista ni ubil, pa upajmo, da bo Alahova volja tudi ta, da ilegalni migrant po končani kazni za vedno zapusti Slovenijo!

(viri. Svet24, družbena omrežja)

MG