»Inovacije izboljšujejo življenje«

Nosilna tema letošnjega svetovnega dne intelektualne lastnine je »inovacije izboljšujejo življenje«. Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino je v mesecu aprilu in ob Svetovnem dnevu intelektualne lastnine, dne 26. 4. 2017, pripravil več dogodkov.

Od dne 4. 4. 2017 do 7. 4. 2017 je bila na Bledu delavnica »Evropski patentni sistem: od prijave do podelitve (ang. The European patent system from filing to grant)

Dne 9. 4.  do 7. 5. 2017 je bila v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri otvoritev razstave »Ko ideja postane lastnina.« Razstavo je pripravil Urad RS za intelektualno lastnino skupaj s Tehniškim muzejem Slovenije. Osrednji osebnost razstave je slovenski izumitelj Peter Florjančič, ki je postal svetovno znan z razpršilcem za parfum in izumom okvirčka za diapozitive. Peter Florjančič je osebno prišel na otvoritev in prisotne navdušil s svojo osebnostjo, svetovljanstvom in zgodbami.

Dne 19. 4. 2017 je bil na sedežu urada organiziran dogodek o pomenu intelektualne lastnine v sodobni družbi in gospodarstvu.

Po definiciji Konvencije o ustanovitvi Svetovne organizacije za intelektualno lastnino se delitev intelektualne lastnine nanaša na tri kategorije pravic: na industrijsko lastnino, avtorsko in sorodne pravice ter ostale pravice. Med ostale pravice spadajo na nekatera specifična tehnična področja, ki zaradi posebnosti potrebujejo posebne oblike varstva, kot sta na primer topografija polprevodniških vezij in varstvo novih rastlinskih sort.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.