Iz Grčije in Italije v Slovenijo premestili kar 253 migrantov

Vlada v odhajanju se je na današnji dopisni seji seznanila s končnim poročilom medresorske delovne skupine za koordinacijo premestitev migrantov iz Italije in Grčije in ugotovila, da je obveznosti v celoti izpolnila.

Kot  zapisala vlada v odhajanju na dopisni seji, je bilo premeščenih 81 oseb iz Italije in 172 oseb iz Grčije (149 je državljanov Sirije, 17 državljanov Iraka in še 6 oseb). Premeščeni so bili državljani Eritreje, Sirije, Jemna, Iraka in 6 oseb za katere ni bilo možno ugotoviti državljanstva.

Vlada v odhajanju je že avgusta 2016 sprejela tudi sklep, da se na podlagi kvote iz Turčije, v Slovenijo sprejme 40 državljanov Sirije. Tako je julija letos v Slovenijo prispela prva skupina 21 sirskih migrantov iz Turčije, še 19 pa jih pričakujejo jeseni.

Koliko je trenutno v Sloveniji vseh migrantov skupaj je težko napovedati, saj jih dnevno veliko ilegalno prečka meje Slovenije. Po nekaterih podatkih biva v Sloveniji skoraj 600 migrantov. Samo v integracijski hiši v Maribor jih biva trenutno 25.

Kot poroča Maribor24.si je bilo od januarja do meseca junija letošnjega leta kar 3268 ilegalnih prehodov slovenske meje. V našo državo je bilo zaradi ilegalnega prehoda meje vrnjenih kar 250 migrantov, naša država, pa jih je Hrvaški vrnila dobrih 1000.

Medresorska delovna skupina za koordinacijo premestitev migrantov je z današnjim dnem tudi prenehala delovati, saj je, po mnenju vlade v odhajanju v celoti izpolnila vse obveznosti.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.