Izredno nevarna stara Tržaška cesta

Foto e-maribor

Lokalna, ali t.i. stara Tržaška cesta v Mariboru, ki pelje od trgovine Tuš Cash & Carry do mariborskega Merkurja je potrebna temeljite obnove. To ugotavljajo številni Mariborčani, ki se z avtomobili in s kolesom vsak dan vozijo po tej zelo nevarni cesti.

Ne samo, da je cesta izredno nevarna za avtomobile, predvsem je izredno nevarna za kolesarje.  Če odštejemo nekaj na novo urejenih mariborskih prometnic, (tudi zgornji del Tržaške hitre ceste), je tu na skoraj vsakem metru zaznati razpoke, luknje ali pa kar mozaične razpoke. Te pa seveda upočasnjujejo promet in zelo slabo vplivajo na le na avtomobile, ki se zaradi tega lahko tudi kvarijo, ampak tudi na kolesarje. Nenazadnje je to cesta, ki je izredno prometna s tovornjaki, saj je na tem območju kar nekaj velikih prevozniških podjetij in distribucijskih centrov.

Načrt letošnjega leta (leto volitev) za obnovo cest in ulic sicer zelo ugoden, na seznamu obnovitve je kar 21 cest in ulic. Stara Tržaška cesta pa je s seznama obnov izpadla že lani, tudi letos obnove te ceste ni na seznamu, resnično pa se Mariborčani sprašujejo do kdaj si bodo odgovorni zatiskali oči. Se bo na tej cesti res morala zgoditi nesreča, da se bodo pristojni zganili in to cesto popravili?

 

 

slike in prispevek: MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
83%
1km/h
76%
19°C
20°
17°
18°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
16°
Sun
16°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA