slika: Facebook profil NK Maribor

Še včeraj je odmevala izjava športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahoviča, ki se je po sobotni zmagi vijoličastih v državnem prvenstvu nad Taborom Sežana, pa vseeno številnih žvižgih ekipi s tribun, postavil v bran trenerju Darku Milaniču.

Nepremišljena izjava?

Zahovič se je obregnil ob obnašanje navijačev in med drugim dejal, da “Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor. Izjava je malo čudna. Zakaj se vmešavata Malečnik in Miklavž? Naj se v klubu med sabo pogovorijo. Ni prav, da se tako omenja Malečnik. Poznam naše navijače NK Maribora, zvesti so. In če so nezadovoljni ob slabi igri, jih nihče nima pravice žaliti,” je dejal predsednik krajevne skupnosti Malečnik Jožef Škof, ki sicer pravi, da ga nogomet kaj prida ne zanima, a je vesel, če vijoličasti zmagujejo.

Družbena omrežja so danes pregorela, kajti pred pomembno evropsko tekmo je podpora navijačev, ključnega pomena.

In kakšna je bila Zahovičeva izjava? “Malomeščanstvo ne bo nikoli prišlo v klub. Malečnik in Miklavž ne bosta pljuvala po NK Maribor. Malečnik in Miklavž nista NK Maribor! Zahvala za podporo pa gre violam.” In še: “Malomeščanstva ne bo v NK Maribor! Žvižgajo tisti, ki so do mladincev igrali v klubu, nato pa niso dobili priložnosti, ker niso bili dovolj kvalitetni. Malečnik in Miklavž ne bosta NK Maribor, meščani Maribora bodo NK Maribor.”

Tako so Zahoviču oster odziv poslali člani NK Miklavž in Malečnik. Oglasil se je tudi župan občine Miklavž na Dravskem polju: “Težko kaj rečem, saj ne vem, v kakšnem smislu Zlatko Zahovič omenja Miklavž. Ali je to Miklavž kot politično dogajanje, ki je bilo v Mariboru, ali je to NK Miklavž. Naj to pojasni športni direktor. Vem pa, da je tukaj ogromno ljudi, ki navijajo za NK Maribor in se zaradi njegovih besed počutijo prizadeto. Ena izmed prvih kadrovskih baz za mariborski klub je bila v občini Miklavž, od tu je tudi kar nekaj pripadnikov navijaške skupine Viole, poleg tega ogromno ljudi iz naše občine obiskuje tekme vijoličnih. In ni prav, da se Miklavž omenja kot prispodoba za malomeščanstvo. Nismo mestna, pač pa primestna, delno podeželska občina in res ne vem, kaj bi malomeščani delali v Miklavžu. Upam, da se situacija umiri in da se v klubu odnos do navijačev normalizira. Po moje tudi ni prav, da se navijače ločuje na tiste iz Maribora in tiste iz okolice ali izven mesta, saj so slednji številni. Prav oni so tista dodatna kvaliteta, ki jo ima NK Maribor, drugi slovenski klubi pa ne.”

vir: Večer

M.G.