Slika: MOM

Žalostno a resnično. Letošnje tekmovanje v 1. SFL se bo začelo 13. septembra s 1. krogom, v ligi pa bo nastopilo devet klubov in ne deset, kot je bilo sprva načrtovano.

Finančne težave dvoranskega nogometa

Zavoljo finančne težave in pomanjkanja posluha za futsal v regiji se ekipa ŠD Brezje začasno poslavlja iz vseh futsal tekmovanj. To je uradno sporočilo mariborskih dvoranskih nogometašev. Za leto 2019 so namreč prejeli od občine le 3500 eurov. Ali je tudi za to finančno polomijo kriva mariborska občina, ki premalo denarja namenja drugim športnim dejavnostim? Vse tako kaže, da je temu tako, saj so v slabem finančnem položaju tudi drugi športni klubi v MOM.

Tudi šahisti mariborskega Branika ostali brez denarja?

Mariborski šahisti Branika, ki letos se lahko pohvalijo z lepo obletnico 100 let delovanja, od občine Maribor za delovanje niso dobili niti evra. So za portal e-Maribor povedali šahisti mariborskega Branika. Dobrih 900 evrov jim je občina namenila le za praznovanje 100-letnice, za delovanje kluba pa nič. Šahisti s 100-letno tradicijo tako že razmišljajo, da bi svoje delovanje preselili v kakšno drugo občino, kjer bi jim namenili malo več pozornosti.

Kakšna bo usoda ostalih mariboskih športnih klubov zaradi nezanimanja MOM za športne dejavnosti bomo poročali še naprej.

M.G.