Iz Svobode pobegnil še en kandidat za Evropskega poslanca! Prihaja znanec iz afere maketa?

Gibanje Svoboda
slika je simbolna

Gibanju Svoboda očitno ne gre vse po načrtih, pred Evropskimi volitvami. Tik pred zdajci je kandidaturo odpovedal  Aleksander Merle, kateri je bil kandidat celo za nosilca liste.


Užaljeni Aleksander Merle, je po tem, ko ga je Golob hotel prelisičiti in ga ni postavil za nosilca liste Gibanja Svoboda, odstopil od kandidature. Tako so tik pred zdajci omrežili Jureta Lebna, znanega po aferi maketa, za katerega se niti ne ve, kdaj e prestopil v stranko Svoboda.

Nosilka liste Gibanja Svoboda bo takoaktualna evropska poslanka Irena Joveva – “pručka” nekdanja nikoli neodvisna novinarka.  Na listi bo namesto direktorja postojnske porodnišnice Aleksandra Merla, torej Jure Leben

Irena Joveva, slika: Utrip Ljubljane

Za Jovevo se bodo na listi zvrstili predsednik strankinega podmladka Matej Grah, poslanka DZ Janja Sluga, Peto mesto na listi bo zasedla poslanka Tamara Vonta, šesto minister za obrambo Marjan Šarec, na sedmem in osmem pa je veliki krogec Maša Kociper ter Vojko Volk. Kandidatno listo zaključuje aktualni poslanec in še en nekdanji okoljski minister Uroš Brežan, ki je na listi bolj za številko, kot zares.

Končno je Svobodi uspelo sestaviti listo, če jim spet ne bo kdo pobegnil.

VREME

Maribor
dež
91%
3.1km/h
100%
18°C
21°
17°
17°
Tue
14°
Wed
12°
Thu
13°
Fri
13°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.