V Levici svoje zaposlujejo kar vse povprek, tudi brez ustreznih izobrazb? Samo, da so “naši”

levica

Končno so prišli tudi skrajni levičarji do korita, po tem, ko je Levica v vladi. Tisti (teh naj bi bilo kar precej) ki so brez službe, pa veselo zaposlujejo. Tako po družinskih, kot prijateljskih vezah. Kako lepo je biti v vladi?


Ena prvih, ki je prišla k ministru Levice Simonu Maljevcu na zaupanje, pa so jo potem s fiktivnim razpisom zaposlili, je Maja Tašner Vatovec, ki je v službi za splošne zadeve, skrbi tudi za javna naročila. Seveda službe nebi dobila, če nebi bila žena poslanca Levice Mateja Tašnerja Vatovca.

Za tem je prejšnji mesec je posel na ministrstvu za solidarno prihodnost Simona Maljevca dobila glasbena menedžerka Maša Pavoković. Brez pogodbe. Glasbeni menedžerki in piarovki so oddali posel izobraževanja javnega nastopanja, čeprav ima pomanjkljive, vprašljive oziroma celo neznatne reference na tem področju. Piše portal Preiskovalno.si. Pri tem je zanimivo koga je izobraževala Pavokovićeva, za kakšen denar in kam in od koga je bil denar nakazan?

Baje je Pavokovićeva predavala kar brez pogodbe, po informacijah portala Preiskovalno.si, so ji želeli oddati naročilo male vrednosti, pa so novinarji prehitro začeli spraševati glede pogodbe. Toliko o etiki in morali Levice.

Poleg zaposlitve že omenjene žene poslanca Tašner Vatovca, ki so jo v tišini z zaposlitve na zaupanje dali na pogodbo za nedoločen čas, so prav tako prikrito zaposlili Luko Lukiča, nekdanjega novinarja, ki je na začudenje mnogih pristal na delovnem mestu inšpektorja za delo. 

Lukiču, kar so prikrivali v Levici, naj kar dvakrat nebi uspelo naredili izpita za inšpektorja, ker naj bi ga zaradi neznanja vrgli na izpitu. No za na ministrstvo je pa dober?

Zaposlitev iz Levega korita še ni konec. Ta teden baje prihaja na ministrstvo za solidarno prihodnost z ministrstva za delo Matej Klarič, borec proti kapitalizmu in šampion delavskih pravic«, ki naj bi se nekoč deklariral za novinarja. Na ministrstvo  prihaja z ministrstva za delo, kar na zaupanje, potem ko naj bi zanj  priredili razpis, kjer je zmagal, in ga zaposlili kot sekretarja. 

Viri portala Preiskovalni.si dodajajo, da je na ministrstvih Levice veliko delovnih mest le za “mešanja megle.” Baje se zaposlenim iz Levice na obeh ministrstvih dodelujejo tudi neupravičeni (plus 5) plačni razredi, pa povečan obseg dela. In pri tem naj bi šlo za popolne zlorabe.

več na PREISKOVALNO.SI

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
84%
2.2km/h
83%
13°C
14°
12°
12°
Sat
13°
Sun
13°
Mon
13°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.