Iz TV Slovenija odgovarjajo, zakaj ne bo festivala Slovenska polka in valček!

Uničiti vse, kar je pristno slovenskega, ali le nezainteresiranost ansamblov za tovrstni festival narodno zabavne glasbe?

 

To se sprašuje marsikateri ljubitelj narodno zabavne glasbe. TV Slovenija letos ne bo organizirala festivala Slovenska polka in valček, poleg tega nacionalna televizija,  ni letos posnela ptujskega festivala narodno zabavne glasbe, Ptuj 2023. Se je novo vodstvo odločilo, da potepta še tisto malo kar je ostalo od slovenske glasbe?

 

Kot nam je zagotovil odgovorni urednik Razvedrilnega programa na TV Slovenija, Vanja Vardjan temu letos (še) ne bo tako. Res, da festivala Slovenska polka in valček ne bo, ker  naj bi bilo za sam festival premalo prijavljenih ansamblov. Prav tako TV Maribor ni snemala Ptujskega festivala, a vsaj letos oddaja V petek zvečer ostaja.

 

Tudi pri manjših televizijah prihaja do sprememb. TV postaje Golica ni več, v ospredje prihaja TV Veseljak, ki pa predvaja v večini program svojega radia. Domačo glasbo lahko v večini vidite tudi na mariborski televiziji RTS in TV Gold.

 

Maribor pa je ostal tudi brez narodno zabavnega radia. Frekvenco, kjer je oddajal radio Veseljak je namreč prevzel Toti radio. Kar je za slovensko glasbo res slaba novica.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.