Izpoved 71. letnega Mariborčana o lokalni oblasti

slika: wikimapia.org

Svojo izpoved o lokalni politiki je na svojem FB profilu objavil 71. letni Manuel. Kot rojen Mariborčan, ki je delal v Tamu in v Metalni. Tu je odraščal, tu se je poročil in ustvaril družino, zato pa mu ni vseeno v kakem mestu bodo gradili svoja življenja njegovi vnuki.

Zapisal je sledeči zapis: MARIBORSKA KUHINJA je vse skupaj na letošnjih volitvah. Iz vseh strani poslušam same obljube, ki se že na daleč slišijo neuresničljive, seveda vse za glas na volitvah. Zato mi ni vseeno v kakem mestu bodo gradili svoja življenja moji vnuki. Pred 7 leti so me kot še ostale Mariborčane prepričali z Fištravcem, češ, da je on neodvisen in sploh ni politik in ko gledam zdaj nazaj se mi zavrti film da so nas elegantno “nategnili”! Vedno sem bil kritičen do oblasti in vseh ostalih in do Alojza Križmana in do Borisa Soviča in do Franca Kanglerja

 in sedaj do Andreja Fištravca. 4 leta so minila hitro in spet so tu nove obljube iz vseh strani. Še kako je živ spomin na obljube o 5000 delovnih mest, pa o Tovarni baterij, za katero so dali pred volitvami že oglas za delovno mesto in se je sin prijavil, potem pa spoznaš da je vse samo nateg. Teh stvari nikoli ne bomo pozabili, saj so neresne in grde do Maribora in vseh nas.

Kaj pa sedaj? Sedaj nam hočejo pod vsako silo nastavit Sašo Arsenoviča. Do letos sploh nisem vedel kdo je to in zdaj bo on naš rešitelj. Potem pa vidiš da je to ELITA, ki dobi kredit za 10 milijonov na lepe oči, jaz pa če bi si kupil novi avto kredita ne dobim kar tako. Potem pa vidiš še, da mu je vzor Ljubljanski Jankovič pa prosim vas lepo. Ali se delajo norca? Kako ti je lahko vzor človek ki mu država odpusti za 15 milijonov kreditov in davkov in vsega. Vprašaš se zakaj to nekdo lahko dela? In potem je dovolj ena beseda in to je ELITA!

Nikoli nisem gledal na Kanglerja preveč lepo in sem tudi bil velik kritik, ampak morem priznat, da je človek ki je na mestu in bo vedno stal za tem kar bo rekel, pa če bo grdo ali lepo. Če zdaj gledam nazaj je to resnica da je naredil  največ za Maribor in da so takrat gradili in stali žerjavi. Priznati mu morem, da je tudi edini da je prinesel v Maribor denar in milijone iz Bruslja, toliko, kot še ni nihče do sedaj. Je pa res da je delal napake ampak to jih vsak, priznam. Zdi se mi da je skozi čas začel drugače gledati na vse in da je edini ki nam lahko pomaga, da se to mesto nekako premakne naprej.

Preveč je bilo obljub, ki so prazne in dovolj mi je nekih povezav do Jankoviča v Ljubljano in Cerarja ki je zavozil našo državo. Jaz vem, da se mogoče kdo ne strinja z mano, ampak, ko človek premisli in vidi sliko za nazaj potem veš, da je Kangler res nekaj naredil in Maribor se je takrat razvijal. Če bereš to, gospod Kangler, nikoli nisem bil preveč tvoj zagovornik, ampak danes vidim da sem gledal narobe in poslušal neumnosti, zato ti povem, da te cenim in tvoj trud za Maribor da se boriš še naprej. Letos gre moj glas tebi na volitvah in vem da me ne boš razočaral! Mariborčani bodite pametni in premislite v glavi vsak po svoje in ne to kar pišejo samo mediji. Tudi jaz sem dobil svojo sliko. je še zapisal Manuel.

slika: FB profil Manuela Bezjaka

vir: FB profil

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
delno oblačno
53%
2.1km/h
40%
25°C
26°
24°
24°
Fri
13°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
12°
Tue

TWEET DNEVA

 
WhitePress marketinška platforma za ustvarjanje, distribucijo in analizo vsebin, ki se uporablja predvsem za potrebe digitalnega oglaševanja. Na platformi se lahko oglaševalci in marketinške ...

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.