..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

IZREDNA NOVICA: Grozeča ideja Rusije, hočejo novo Sovjetsko zvezo?

V Rusiji se očitno nikoli niso odpovedali želji po ozemlju  tujih, sedaj samostojnih držav, kjer je bila nekoč velika Sovjetska zveza. Želja po tujem ozemlju, očitno pri Rusih tli že kar nekaj časa.

Po družbenih omrežjih se je razširil posnetek ruskega obrambnega ministra Sergeja Šojguja, ki nagovarja ruske vojaške in politične voditelje. Video je na Twitterju delil tudi ukrajinski diplomat Oleksander Šerba.

“Vse to je le začasno. Stvari bodo spet dobre. Imeli bomo novo Sovjetsko zvezo, veliko in močno. Spet bo mir. Nihče ne bo odšel,” je dejal Šojgu. Si torej obetamo nova vojna žarišča na ozemlju nekdanje Sovjetske zveze?

Čeprav se Rusi obnašajo, kot zmagovalci v boju proti Ukrajini, pa številke pričajo o  njihovih izgubah. Ukrajinski generalštab je sporočil, da so ruskim oboroženim silam od začetka invazije na Ukrajino uničili 1.742 tankov, 3.979 oklepnih vozil, 894 topniških sistemov, 258 večcevnih raketnih sistemov, 117 sistemov zračne obrambe, 190 helikopterjev, 222 letal, 729 brezpilotnih letal in 15 plovil. Po zaupnih ocenah Bidnove administracije so doslej v Ukrajini ubili ali ranili več kot 75 tisoč Rusov.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
53%
1km/h
0%
6°C
8°
4°
8°
Wed
4°
Thu
8°
Fri
8°
Sat
7°
Sun

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.