..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 29. 7. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1536 klicev. Med 610 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 107 prometnih nesreč, 85 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 94 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v treh nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so devetim voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 55 intervencij na javnem kraju in 30 v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, šest povzročitev telesnih poškodb, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri nasilja v družini in grožnje, dve drzni tatvini in ponarejanji denarja ter en rop. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 152 oseb, in sicer 78 na območju PU Koper, 46 na območju PU Maribor, 24 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Celje. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (52), Bangladeša (34) in Afganistana (20).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
67%
0.5km/h
0%
11°C
13°
8°
10°
Tue
10°
Wed
9°
Thu
10°
Fri
11°
Sat

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.