Izredna novica! Minister za zdravje podal odstopno izjavo! #odzivi

bešič Loredab
Danijel Bešič Loredan, slika - zdravstveni portal

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je predsedniku vlade Robertu Golobu ponudil svoj odstop. Ta je že poslana v državni zbor!

Predsednik vlade Robert Golob je na današnji novinarski konferenci povedal, da sta imela z ministrom v zadnjih dneh več pogovorov in da so se njune poti razhajale v ključnih točkah ter da imata različne poglede na to, na kakšen način krepiti javno zdravstveno mrežo. Piše portal Siol.net.

V sredo je imela poslanska skupina Svoboda večurno razpravo, na kateri so še dejali, da so enotni in da obstaja samo ena pot krepitve javne zdravstvene mreže, ki vodi prek močnejših, bolj vitalnih in bolje organiziranih javnih zavodov. Takrat je je Golob za stanje v zdravstvu obtožil kar SDS, no sedaj pa se je očitno vdal v usodo. 

“Kot država moramo sprejeti odločitev, ali nam je pomemben vsak državljan posebej ali pa na prvo mesto postavljamo interesne centre moči in zasebne interese. Jaz sem to odločitev že sprejel, sprejel sem jo pred enim letom. Zame napredek države nima alternative. Na prvo mesto sem takrat – kot človek in kot zdravnik – in danes – tudi kot politik – postavil Slovenke in Slovence. To pričakujem tudi od vseh preostalih predstavnikov slovenske vlade, ki morajo slediti interesom državljank in državljanov,” je zapisal minister v odhodu Danijel Bešič Loredan

Se je Golob sedaj prepričal, da za zdravstveno reformo ni kriv SDS, pač pa njegov (nesposobni) minister?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.