Janez Janša: Brez družine ni naroda in ni države.

slika: SDS.si

Slovenska demokratska mladina, Ženski odbor SDS in Klub seniorjev SDS so danes organizirali tradicionalni Družinski dan na hipodromu Polena v Lenartu v Slovenskih goricah. Številno občinstvo so pozdravili: poslanec Franc Breznik, predsednica ŽO SDS in poslanka Nada Brinovšek, evropski poslanci dr. Milan Zver, Patricija Šulin in Romana Tomc, predsednik SDM in poslanec Žan Mahnič, predsednik KSS SDS in državni svetnik Branko Šumenjak, ter župan občine Lenart gospod Janez Kramberger. Osrednji govornik prireditve pa je bil predsednik SDS Janez Janša,  ki se je srečanja udeležil z družino.

Družinski dan SDS, slika e-Maribor

Prizoriščni prostor na hipodromu v Poleni v Lenartu je bil skoraj premajhen za vse udeležence tradicionalnega družinskega dne, saj se je v lepem sončnem vremenu pod velikim kozolcem zbralo okoli 2000 privržencev in članov Slovenske demokratske stranke.

Janez Janša, je spomnil, da ko je bil družinski dan organiziran prvič, se je zbralo kakšnih 70 ljudi. Naslednja leta pa se je število udeležencev povečevalo, sedaj pa nas je že toliko, da se moramo že potruditi, da najdemo primeren prostor, ki tudi v primeru slabega vremena zagotavlja, da se bomo imeli prijetno.

Janša je poudaril, da so v osrčju volilnega programa SDS in tudi temeljnega političnega programa stranke ljudje in slovenska družina, Temelj slovenske državnosti je slovenski narod, je slovenski človek. Temeljna celica naroda je slovenska družina. Brez družine ni naroda in ni države. Brez države pa smo kot listi v vetru, ki jih usoda lahko nosi sem in tja.  Če grem v drugo državo, kulturo, sem dolžan spoštovati njihovo kulturo, če pa nekdo pride k nam v Slovenijo, pa je dolžan spoštovati našo kulturo. Vsak drugačen pristop, kar se je dogajalo in se še dogaja z ilegalnimi migracijami, nekontroliranimi prihodi, z nerazumljivi socialnimi mrežami, pa predstavlja pot v katastrofo.


Več si lahko preberete na SDS.si

V kulturnem programu so se predstavili številni pevci in harmonikarji. Za ples pa so poskrbeli mladi fantje iz ansambla Norost.

Janez Janša: »Če bodo naši otroci tako razmišljali in peli, (kot danes op.a.), potem se nam ni bati za slovenske družine. Bog živi slovensko družino, Bog živi Slovenijo!« 

kot zanimivost… Po zadnji  javnomnenjski raziskavi med strankami vodi SDS s 17,9-odstotno podporo. Sledi LMŠ, za katero bi volilo 7,2 odstotka vprašanih v anketi, kar je skoraj pol manj kot v merjenju julija, kažejo rezultati ankete, ki jo je za Delo opravila Mediana. Na tretjem mestu je Levica s 6,9 odstotka podpore. Za Levico se je uvrstila SD, ki bi jo obkrožilo 6,6 odstotka anektiranih, kar je skoraj štiri odstotne točke manj kot maja. Na peto mesto se je uvrstila NSi (4,7 odstotka podpore), nato sledijo SMC (4,4 odstotka), DeSUS (štiri odstotke) in SAB (3,2 odstotka). Enak delež glasov bi prejela tudi SNS. Za njo bi se uvrstila SLS (trije odstotki).

MZ

VREME

Maribor
delno oblačno
55%
3.1km/h
46%
25°C
27°
23°
22°
Mon
19°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.