Mariborčani prispevali k prazniku na Rijeki

pixabay

Kultni nogometni stadion na Kantridi na Reki in dva mariborska trenerja. Trener vijoličastih Darko Milanič in trener modrih Matjaž Kek. Tako bi lahko dejali spektaklu, ki se je včeraj odvijal na Reki, ob otvoritvi obnovljenega stadiona na Kantridi.


Posebnost spektakla, pa je bila prav gotovo prijateljska tekma dveh velikih moštev NK Rijeka in NK Maribor. Tudi zato, ker sta bila na čelu obeh reprezentanc dva Mariborčana. Zagotovo najbolj čustvena tekma za trenerja Rijeke Matjaža Keka saj je več kot treh letih njegova Rijeka odigrala tekmo na stadionu Kantrida. In to prav proti njegovemu Mariboru. Kot poroča Večer se je Kek zahvalil Mariboru z besedami: Hvala Mariboru, da je prišel na tekmo, hvala navijačem Maribora za vzpodbudo in spomin na vse, kar je bilo lepega v klub. Tudi meni ni bilo lahko, ko je Olimpija osvojila vse, kar je osvojila. Nisem nevoščljiv, čestitke v Ljubljano, a jaz sem rojen v Krekovi. Za koga mi torej naj srce bije? Ne morem se sprenevedat. Sem Mariborčan, zato želim klubu svetle trenutke.”

Tekma se je sicer končala s porazom oslabljenega Maribora z 4:0, a šteje predvsem prijateljstvo in sodelovanje na nadaljne nogometne spektakle.

 

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
55%
3.6km/h
75%
24°C
26°
23°
24°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.