Namesto živalske policije na župansko mesto?

slika: S21

Aleksander Kamenik je novo ime županskega kandidata za Mestno občino Maribor. Nastala je stranka Aleksandra Kamenika, pod imenom -“Številčno smo močni,” ki bo na županski stol skušala pripeljati Aleksandra Kamnika.

Spomnimo, kdo je Aleksander Kamnik. Je predsednik Združenja varnih hiš Slovenije, ki je bil pred leti pogojno obsojen, ker je novinarki Dnevnika grozil z bombo zaradi članka o zbiranju donacij za program varnih hiš. Ustanovil je tudi društvo Živalska policija, ki je delovalo brez ustreznega dovoljenja za uporabo imena policija. Sodišče mu je zato izreklo opomin.

Vendar pravijo, kdo ima rad živali ima rad tudi ljudi. Mogoče tudi zato kandidatura za župana.

Kot poroča Večer, Kamenik na volitve odhaja s “socialnimi programi”, izogibal pa se bo praznim obljubam. “Želim, da bi ljudje šli mimo občine z veseljem in bi rekli ‘Kamenik je gori, dobro je’,”! Sicer ima skromne politične mišice, pravi pa, da bi vse milijone, ki gredo sedaj za potovanja na Kitajsko, namenil tistim, ki imajo nizke pokojnine in težko živijo.

Ima pa zanimiv program. Ustanovil bi tudi tako imenovano socialno mrežo; gre za povezovanje ljudi, ki bi v klicni center sporočali, kaj imajo doma odvečnega, po drugi strani pa bi ljudje tja javljali potrebe, torej, kaj doma potrebujejo. Načrtuje tudi projekt za starejše – dogodke v vsaki od krajevnih skupnosti. “Tam bi se ljudje družili, plesali, redarji bi spuščali v prostor le ljudi nad 50 let. Hkrati pa bi povedali, kaj jih moti v okolju in kaj bi spremenili.
To je že 6. uradni kandidat za župana ali županjo Mestne občine Maribor.
MZ

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
3.6km/h
75%
22°C
23°
21°
22°
Thu
13°
Fri
11°
Sat
11°
Sun
14°
Mon

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.