Janez Janša je danes obiskal Maribor. Namen obiska pa je bil prihod prvih cepiv tudi v Maribor. Janša se je tako mudil v Domu Danice Vogrinec na Taboru in v mariborskem UKC-ju.

Predsednik vlade Janez Janša obiskal Maribor

Cepljenja prvih stanovalcev največjega doma za starejše v Sloveniji se je udeležil tudi premier Janez Janša, ki je dejal, da se je začela zadnja tretjina spopada z epidemijo. “Če ne bi bilo cepiva, bi po dosedanjih napovedih ob ukrepih zaprtja in omejevanja javnega življenja iz epidemije izšli enkrat aprila. Hkrati pa ne bi imeli nobenih garancij, da se epidemija ne bi ponovila. Prva sta se v domu cepila zakonca Ana Marija in Peter Brglez, stara 79. in 85. let.

Janša je po obisku doma Danice Vogrinec obiskal tudi mariborski UKC,  kjer že cepijo zaposlene. Dejal je, da gre prihod cepiva primerjati s prihodom gasilcev na kraj požara. “S prvo pošiljko bomo uspeli precepiti tudi del zaposlenih v zdravstvu, tiste, ki zdravijo bolne s covidom,” je dejal Janša. Danes so tako cepili 125 zaposlenih v UKC-ju. Ostale odmerke cepiva še čakajo.

“Ni še vse končano. Vemo pa, kdaj bomo zmagali in kombinirali nove možnosti, ki jih prinaša cepivo, s hitrimi testi pa omogočali vsaj delne sprostitve po novem letu,” je dejal Janša.

Več sledi…

(slike, arhiv e-maribor)

PM