Janez Janša: “V Državnem zboru se dogaja teptanje demokratičnih načel!”

Predsednik vlade Janez Janša
Predsednik vlade Janez Janša, slika UKOM
“V Ustavi RS je člen, ki pravi, da je človeško življenje nedotakljivo. Če bodo spravili skozi to vprašanje, lahko skozi glasovalni stroj spravijo karkoli, četudi je v neskladju z ustavo. To so nevarne stvari, ki vodijo v diktaturo”.

Predsednik SDS Janez Janša in vodja Poslanske skupine SDS Jelka Godec sta na današnji novinarski konferenci spregovorila o teptanju demokratičnih načel, kratenju pravice do izražanja mnenj, samovolji predsednikov parlamentarnih odborov Državnega zbora RS in popolni ignoranci Poslovnika Državnega zbora.


Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec in predsednik stranke SDS Janez Janša sta na današnji konferenci spregovorila o samovolji predstavnikov koalicije in grobemu oviranju delovanja opozicije s strani koalicijskih strank.

“Priča smo štirim oz. petim kršitvam, manipulacijam, ki jih težko pripišemo nepoznavanju in neznanju tistih, ki prvič sedijo v klopeh državnega zbora.” Poudaril je, da se je prvič zgodilo, da se je delovnem telesu prepovedala razprava o nekem predlogu, pri čemer vladna koalicija posnema delovanje mestne skupščine Mesta Ljubljana, kjer lahko večina v mestnem svetu kadarkoli prekine razpravo, kar tudi praviloma počne v primeru za mestno oblast kritičnih situacijah, je dejal predsednik stranke SDS, Janez .Janša

“Gre za eklatantno kršitev poslovnika in dosedanje parlamentarne prakse, ki je nevarna. Demokracija je seveda vladavina večine, ki pa je omejena z nekimi pravili. In ta pravila morajo veljati za vse enako,” je bil jasen predsednik SDS.

“To je globoko protiustavno, saj si večina ne na državnem ne na lokalnem nivoju ne more lastiti pravice, da omeji razpravo opoziciji. Očitno so redna srečanja med predsednikom vlade in županom privedla do vse več posnemanj, zato tudi takšno dogajanje v DZ. 

Opoziciji se p onemogoča uporaba vseh inštrumentov

Opoziciji se po besedah Godčeve onemogoča uporaba vseh tistih inštrumentov, ki jih ima po ustavi za opozarjanje vladajoče koalicije in vlade na nepravilnosti, ki se danes dogajajo. “Ta nemi, gluhi in slepi valjar svobodnjakov s pomočjo Levice in SD-ja tepta pravno državo v Državnem zboru RS že nekaj časa”, je izpostavila in dodala, da se v zadnjih dneh to še bolj kaže skozi predloge za posvetovalne referendume, kajti kot je znano je Svoboda  vložila predloge za 3 posvetovalne referendume, ki jih na vsak način z vsemi pravnimi in nepravnimi, torej tudi s kršitvami Poslovnika DZ, zakona in Ustave RS, želi spraviti na en referendumski dan in to je skupaj z evropskimi volitvami.

VREME

Maribor
delno oblačno
48%
7.2km/h
40%
26°C
28°
23°
25°
Sat
15°
Sun
14°
Mon
17°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.