Janković spet ni nič kriv? Oprostili so ga obtožb zaradi domnevne zatajitve finančnih obveznosti

slika: twitter

Janković in njegova otroka spet niso nič krivi. Tako je odločilo sodišče v primeru domnevne zatajitve finančnih obveznosti pri prodaji delnic Mercatorja. 

Pa je le pomagal objem pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan? Mogoče še kaj več? V bistvu je že vseeno. Zoran Jankovič in njegova “pridna” sinova so nedolžni. Sodba pa je pravnomočna. Tožilstvo je Jankoviću očitalo, da se je izognil plačilu davka na dobiček od kapitala pri prodaji delnic Mercatorja, in sicer da leta 2007 ni vložil napovedi davka, potem ko naj bi s prodajo 47.000 delnic zaslužil nekaj manj kot 689.000 evrov, od česar bi moral plačati nekaj več kot 103.000 evrov davka.

»Prejšnji teden sem dobil še šesto pravdo, dokončno zaključeno … Gre za prodajo delnic Mercatorja … Tožilka Blanka Žgajnar se je pritožila (na sodbo prvostopenjskega sodišča) in sodišče je njeno pritožbo zavrnilo,« je danes z nasmeškom na svoji redni novinarski konferenci v Ljubljani povedal Janković.

Šest oprostilnih primerov obtožb, od katerih jih je pet vložila tožilka Blanka Žgajnar, po Jankovičevem mnenju kažejo na to, da tožilstvo nima trdnih dokazov. Ali pa se glavnina problema skriva nekje drugje? Pri dobrih vezah v sodstvu, na primer?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.