Jankoviču Greenpeacova obtožnica za naklepna dejanja zoper naravo in okolje?

Zoran Janković stožice

Na današnji dan Zemlje je Greenpeace zaključil kampanjo Podnebni zločin 2023. V njej so ljudje preko javnega glasovanja izbrali, kdo je “zagrešil najhujši podnebni zločin”. 

Mednarodna okoljevarstvena organizacija Greenpeace je 1. aprila na Prešernovem trgu otvorila kampanjo Podnebni zločin 2023. V okviru kampanje so ljudje lahko glasovali, kdo od petih “osumljenih” je zagrešil najhujši podnebni zločin. Zanimivo je, da so med “osumljenci” v večini sami levičarski “strokovnjaki” za mešanje megle. 

Ljudje so lahko izbirali med podjetjem Petrol, ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek in ministrom za gospodarstvo Matjažem Hanom, predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič, organizacijskim komitejem Svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju v Planici ter županom Mestne občine Ljubljana Zoranom Jankovićem.

Jankovića so tako osumili greenwashinga oziroma zelenega zavajanja. To je oblika zavajajočega komuniciranja, ko nekdo želi prepričati javnost, da so njegova dejanja okolju prijazna, a v resnici niso. “Navedbe župana MOL so torej zeleno zavajanje – želi nas prepričati, da je projekt plinsko-parne elektrarne okolju prijazen, a v resnici ni,” so še dodali. Janković je prejel kar 31,9 odstotka vseh glasov.

Matjaž Han in Alenka Bratušek sta bila recimo na seznamu Greenpeacea zaradi investicij v letalske povezave na kratke razdalje, predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič pa zaradi leta na Dunaj z zasebnim letalom.

Vir: Portal N1

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.