Janša Ukrajini obljubil pomoč v tankih, Golob naročilo zamočil?

Ukrajina vojna
slika: twitter

Ukrajinci še vedno čakajo na obljubljana tanke, katere je sicer obljubila vlada Janeza Janše, a Golobova vlada tega ni realizirala.

Vlada Janeza Janše je sprejela odločitev, da bo Sloveniji pomagala z donacijo pušk, streliva, čelad, neprebojnih jopičev in oklepnikov. Slovenija se je poleg tega z Nemčijo začela dogovarjati, da bo v Ukrajino poslala tanke M84, v zameno pa bi nam Nemčija poslala oklepna vozila.

Slovenija si je želela, da bi nam Nemci poslali oklepnike leopard, a so nam ti ponujali stare marderje, v kar slovensko obrambno ministrstvo ni privolilo. Slovenija je nadalje predlagala, da nam Nemci pošljejo boxerje. Nemci so prejem predloga potrdili, nato pa je v Sloveniji oblast prevzela vlada Roberta Goloba. In od dogovura ni ostalo prav ničesar več. Ministrstvo za obrambo in ministrstvo za zunanje zadeve o tem namreč molčita. Jasno je le, da dogovor z Nemci še ni dosežen in da Ukrajinci še vedno zaman čakajo tanke iz Slovenije. Piše Siol.net

O tem je v intervjuju za ukrajinski spletni portal  Evropska pravda novinar povprašal tudi Tanjo Fajon. Ta pa se je v odgovoru še zlagala in dejala: “Imamo novo vlado. Ob prevzemu vlade nismo imeli ničesar na mizi,” kar seveda ne drži.  Tanja je pozabila novinarju povedati tudi to, da je laž nesmrtna duša komunizma. Ona pa  njihova ponosna naslednica?

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
33%
4.1km/h
0%
34°C
36°
32°
34°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
15°
Sun
15°
Mon

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA