..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

Javnomnenjska anketa: za župana bi zmagal Franc Kangler, za mestni svet pa SDS

Volilni štab Franca Kanglerja

Glede na rezultate zadnje javnomnenjske raziskave, ki jo je za Nova24TV izvedla agencija Parsifal, se Mariboru obeta drugi krog lokalnih volitev, v katerem se bosta skoraj zagotovo pomerila nekdanji župan Franc Kangler in močno zadolženi podjetnik Saša Arsenovič.

Kanglerja bi izmed tistih že opredeljenih, ki bi se volitev zagotovo udeležili, obkrožilo 40,6 odstotka volivcev, Arsenoviča pa 34,7 odstotka, če bi bile volitve to nedeljo. Fištravec bi bil po anketah daleč zadaj.

slika: Nova24TV

Telefonska anketa, ki jo je agencija Parsifal za Nova24TV izvedla med 24. in 26. oktobrom na vzorcu 723 ljudi, razkriva, da se bi se lokalnih volitev 18. novembra zanesljivo udeležilo kar 62,7 odstotka vprašanih. Zanimanje za lokalne volitve je v Mariboru očitno naraslo, saj je v anketi, katere rezultate smo objavili septembra, tako odgovorilo le 46,3 odstotka vprašanih.

V mestnem svetu se največ sedežev obeta Slovenski demokratski stranki
Če bi bile volitve to nedeljo, bi v mestnem svetu največ sedežev dobila Slovenska demokratska stranka, ki je prepričala kar 20,2 odstotka opredeljenih vprašanih, ki bi se zanesljivo udeležili volitev, sledita pa listi Nova ljudska stranka – NLS (Franc Kangler) s 15,1 odstotka in Arsenovič za Maribor s 14,4 odstotka podpore opredeljenih, ki bi se zanesljivo udeležili volitev. Po naslednjem vrstnem redu glede na podporo takšnih sledijo še: SD, LMŠ, SMC, Levica, SAB, SNS, Lista župana Andreja Fištravca, DeSUS, Lista Lidije Divjak Mirnik in NSi – krščanski demokrati.

vir: Nova24.TV

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
51%
6.7km/h
78%
16°C
19°
15°
16°
Fri
13°
Sat
4°
Sun
5°
Mon
2°
Tue

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.