Pri obnovi Ljudskega vrta se ponovno zapleta

Mestna občina Maribor od maja, ko je podala vlogo na Upravno enoto Maribor, še vedno ni pridobila gradbenega dovoljenja, postopek javnega razpisa pa je razkril, da so bili predvideni finančni okvirji za investicijo ocenjeni prenizko.

To pa je prva težavna naloga s katero se bo moral soočiti novi mariborski župan Saša Arsenovič, kateri naj v svojem volilnem programu ni niti omenil Ljudskega vrta.

Ker prispele ponudbe za obnovo zahodne tribune v Ljudskem vrtu tudi po več pogajanjih presegajo zagotovljena finančna sredstva Mestne občine Maribor, bo novi župan Saša Arsenovič ponovil javni razpis za izbiro izvajalca. Čeprav je mestna uprava z županom Andrejem Fištravcem zatrjevala, da se bo obnova zahodne tribune v Ljudskem vrtu začela jeseni letos, je zdaj že jasno, da se to ne bo zgodilo.

Večer je objavil, da so se na javni razpis za obnovo zahodne tribune so se odzvali štirje ponudniki (Makro 5 gradnje, Pomgrad, VG5 in GP Project Ing), ki so dela najprej ocenili v razponu med 7,3 in 8,5 milijona evrov brez DDV. Po več pogajanjih z izvajalci so predstavniki občine in Nogometnega kluba Maribor uspeli najugodnejšo ponudbo znižati na 4,7 milijona evrov brez DDV – po revidiranju gradbenih in obrtniških del je to ceno ponudil GP Project Ing v skupni ponudbi s podjetjema Markomark Nival in Nival Invest. A to je še vedno previsoka cena glede na zagotovljena finančna sredstva Mestne občine Maribor. Če k tej ceni prištejemo še davek, pridemo do zneska okrog 5 milijona evrov, medtem ko je občina za obnovo zahodne tribune predvidevala 4,7 milijona evrov (z DDV).

Fištravec: novemu županu bom predlagal, da ponovi postopek razpisa za zahodno tribuno.

Vsi skupaj upamo na ugodno rešitev, katera bo v mesto ob Dravi pripeljala tudi znane evropske klube.

SIFA

.

VREME

Maribor
oblačno
92%
4.1km/h
100%
4°C
6°
1°
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
5°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.