Varuhinji človekovih pravic naznanili Fištravca in Jankoviča zaradi zlorabe otrok v politične namene!

slika: FB profil Andreja Fištravca

Komisija DZ za peticije, ki je kot matično delovno telo obravnavala poročilo varuha človekovih pravic za lani, se je zavzela za upoštevanje vseh 77 varuhovih priporočil. DZ naj po predlogu, ki so ga sprejeli brez glasu proti, priporoči njihovo upoštevanje tudi institucijam in funkcionarjem na vseh ravneh.

V zvezi s tem je mariborski poslanec SDS Dejan Kaloh opozoril na vprašanje političnega izpostavljanja otrok v predvolilnih aktivnostih pred lokalnimi volitvami. Varuha je pozval, naj bo še posebej pozoren na “zlorabe otrok v politične namene”.

Kot je  dejal Dejan Kaloh “Govorim o zelo aktualnih političnih zlorabah otrok, ki si jih privoščijo nekateri vidni slovenski politiki, seveda povsem brezsramno tik pred naslednjimi volitvami. Oba župana največjih slovenskih mest, tako Ljubljane kot Maribora sta se fotografirala z otroci. Mariborski župan v družbi njihovih staršev, ljubljanski župan pa samo z otroci. Če je Andrej Fištravec to počel povsem odkrito za namene volilne kampanje, si je Zoran Janković zavezal okoli vrata rumeno rutico, češ skrbi me za varnost naših otrok. Če bi to bila njegova izključna skrb in ne bi šlo samo za začetek njegovega predvolilnega šova, bi to seveda naredil brez piarovskega fotografiranja. Tako pa so bili mariborski in ljubljanski otroci izpostavljeni – po moji oceni – brutalnemu političnemu izkoriščanju.”

Varuhinja Vlasta Nussdorfer je pri tem zagotovila, da bodo primere, ki jih je omenjal Kaloh, obravnavali v poročilu za letošnje leto.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
81%
0.5km/h
4%
-2°C
-1°
-4°
-1°
Tue
-1°
Wed
-1°
Thu
1°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA