Je ekipa župana Fištravca zapravila mariborsko letališče?

slika: MOM

Podjetje Aerodrom Maribor, ki od države najema letališko infrastrukturo, že 2 meseca zapored ministrstvu za infrastrukturo ni poravnalo najemnine. Dolg tako znaša že skoraj 200 tisočakov. Če zneska v kratkem ne bodo poravnali lahko ministrstvo od pogodbe z najemnikom tudi odstopi, poroča radio Maribor.

Kitajski lastniki mariborskega letališča so po naših podatkih do septembra redno plačevali najemnino, ki je bila določena ob podpisu 15-letne najemne pogodbe. Ta znaša 98.300,00 EUR, Aerodrom Maribor pa je za september in oktober zneska ni poravnal. Zamujeno plačilo, na katero je ministrstvo najemnika prvič opozorilo že 25. septembra, pa je lahko podlaga za prekinitev pogodbe, ki v 16. členu določa, da je sporazum možno razdreti dva meseca po tem, ko je najemnik opomnjen na neplačilo. Z ministrstva so nam že pred časom zatrdili, da je poravnava obveznosti Kitajcev glavni in najbolj obvezujoč del sklenjene pogodbe. To pa pomeni, da imajo še en mesec časa, za plačilo dolgov.

Sicer pa je bila investicija v Aerodrom Maribor najbolj znani projekt ekipa Andreje Fištravca, s katero se župan večkrat pohvali. Podoben poizkus je propadel tudi s kitajsko investicijo v televizijo RTS, s katere naj bi se Kitajci kmalu tudi umaknili. Občina Maribor sicer pomirja in odgovarja da je po njihovih podatkih investitor Aerodroma Maribor nezadovoljen zaradi predolgega trajanja priprave DPNja in da se z ministrstvom že dogovarja o roku plačila zapadlih obveznosti.

Bo Aerodrom Maribor vzdržal vsaj do lokalnih volitev, ali pa se bo ladja prej potopila?

MZ

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.