Je Pirc-Musarjeva v politične namene zlorabila otroke?

otroci, musarka
Slika, Siol.net

Gre kandidatka za predsednico Slovenije Nataša Pirc Musar pri zlorabi otrok za politične namene, lahko še nižje?

Novi dan in spet nova afera kandidatke za predsednico Slovenije Nataše Pirc Musar. Tokrat je za zlorabo svoje kampanje poskrbela kar v šoli, med otroci. Musarjeva je namreč obiskala tudi gimnazijo Brežice, kjer se je srečala z ravnateljem gimnazije Urošem Škofom in kasneje še z učenci, ki jih je obiskala tudi v razredu. Očitno pa za nekoga veljajo zakoni in volilna pravila, za druge pa ne. 4. člen Zakona o volilni in referendumski kampanji namreč pravi:

“Predvolilni shodi niso dovoljeni v prostorih državnih organov, prostorih samoupravne lokalne skupnosti, javnih zavodov in drugih oseb javnega prava ter v prostorih verske skupnosti, razen kadar je verska skupnost organizator referendumske kampanje. Volilne kampanje ni dovoljeno financirati s proračunskimi sredstvi ter sredstvi gospodarskih družb, v katere je vložen javni kapital v višini več kot 25 odstotkov in gospodarskih družb, ki so v njihovi večinski lasti, razen s sredstvi, ki jih v skladu z zakonom, ki ureja politične stranke, iz proračuna dobijo politične stranke.”

Med tem je Musarjeva sliko, ki je bila posneta v razredu brežiške gimnazije, že umaknila s spleta! A prepozno! Mi pa smo na sliki prekrili obraze otrok. Kot odvetnica, pa bi sama morala to vedeti da se slike otrok, brez privolitve staršev ne smejo objavljati, še posebej ne če gre za politične shode.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
rahel dež
94%
100%
12°C
13°
11°
11°
Tue
9°
Wed
10°
Thu
9°
Fri
10°
Sat

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA