Svojci pokopali napačno osebo! Vodstvo celjske bolnišnice odstopilo!

Saj ni res, pa je. V celjski bolnišnici so zamenjali identiteto dveh pacientov istega spola in iste starosti, ki sta na zdravljenje v bolnišnico iz doma starejših prišla skupaj, z istim reševalnim vozilom.

V celjski bolnišnici je prišlo do zamenjave dveh pacientov iz istega doma starejših. Ko je eden umrl, je osebje bolnišnice obvestilo napačne svojce. Ti na identifikacijo niso prišli, so pa že pripravili organizacijo pogreba in nazadnje pogreb tudi opravili, misleč, da je njihov družinski član umrl, a pokopali so napačnega človeka.  kasneje, ob vrnitvi drugega pacienta v DSO Trubarjev dom upokojencev (Loka pri Zidanem mostu), so ugotovili, da je oseba, ki naj bi umrla, pravzaprav živa in obratno.

Pacienta, ki je umrl, so že pokopali, na njegov pogreb pa so prišli svojci drugega pacienta. Vodstvo celjske bolnišnice je že podalo odstopne izjave, možnost za odstop pa je napovedal tudi minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ki naj bi ga omenjeni dogodek pretresel.

Oba pacienta sta bila iz doma prepeljana v bolnišnico z enim reševalnim vozilom, in sicer oba nepokretna, eden od njiju je bil sposoben komunikacije. Z reševalnim vozilom ZD Sevnica sta bila iz doma premeščena v celjsko bolnišnico. Eden je imel pljučnico, drugi vnetje sečil, bila sta pripeljana hkrati. »V bolnišnici Celje je očitno prišlo do zamenjave identitete, ne da bi se ta preverila. Zdravljenje je bilo potem vodeno tako, kot je bilo. Očitno pacienta, ki je lahko komuniciral, ni nihče vprašal, kako mu je ime in za njegov priimek. »Nobenemu se ni zdelo smiselno, da bi ob prihodu dveh pacientov hkrati poklical svojce, da bi se prižgala kakršna koli rdeča luč, da bi se opravila identifikacija. Pišejo Slovenske novice.

video, vir STA

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
58%
3.6km/h
0%
20°C
21°
18°
19°
Wed
11°
Thu
13°
Fri
12°
Sat
13°
Sun

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA