Glasbena šola Svet glasbe

Jure Golčer: “Najprej moram spočiti glavo, potem pa bom videl, če se da kaj narediti v Mariboru”

Jure Golčer

Jubilejna 25. kolesarska dirka Po Sloveniji je bila zadnja za Jureta Golčerja, najboljšega v zgodovini slovenske pentlje. Štiridesetletni Mariborčan je dvakratni zmagovalec dirke Po Sloveniji, zadnjič pa bo kot profesionalec nastopil prihodnjo nedeljo na državnem prvenstvu v Mirni Peči.

Jure Golčer je z dvema skupnima zmagama, enim drugim in enim tretjim mestom najuspešnejši kolesar v zgodovini dirke Po Sloveniji. Od leta 2016 je član ekipe Adria Mobil iz Novega mesta, pred tem je tekmoval tudi v tujini in bil tudi med najboljšimi profesionalci. Dvakrat je nastopil na dirki po Italiji, med drugim je bil tudi državni prvak.

Danes je dejal, da je bilo to zanj še posebno težko. To je bila namreč njegova zadnja dirka po Sloveniji. “Ni mi šlo, kot bi si želel,” je dejal in dodal, da v vožnji na čas med Trebnjem in Novim mestom ni podoživljal zmag, je pa zadnje kilometre doživljal čustveno.

S kariero je zadovoljen, najbolj je ponosen na zmagi na dirki Po Sloveniji in na naslov državnega prvaka. Državni prvak je bil tudi med gorskimi kolesarji in bil tretji na Evropskem prvenstvu. Po državnem prvenstvu v Mirni Peči na Dolenjskem, ki bo prihodnjo nedeljo, bo deloval v svojem poklicu, ki je ustni higienik.

Za medije je povedal, da o kolesarstvu zaenkrat ne razmišlja, morda bo razmišljal v bližnji prihodnosti. Dejal je, da v Mariboru, od koder prihaja, “ni nič”. “Drugod so drugi, izkušenejši kolesarji, ki vodijo klube in mlade fante več kot uspešno. Najprej moram spočiti glavo, potem pa bom videl, če se da kaj narediti v Mariboru,” je še povečal Golčer.

C. R.