Kader na UKC Maribor je izmučen! Kaj je dejal direktor UKC Maribor?

UKC ;Maribor

UKC Maribor tako rekoč poka po šivih. Zdravniki se trudijo prav za vsakega in skušajo pomagati prav vsakemu, a so zelo izmučeni.

Zdravstveni delavci v UKC Maribor so izmučeni

Število intenzivnih postelj je točka, na kateri se lahko vse prelomi, čeprav upam, da se to ne bo zgodilo. Situacija je dodatno težja, ker epidemija traja že leto in pol, osebje je izmučeno. Trenutno je pri nas v bolniškem staležu kar 450 zaposlenih. Najbolj nas je strah, ker ne vemo, kako dolgo lahko zaposleni še zdržijo v takšnem tempu,” je na novinarski konferenci stanje v UKC Maribor dejal strokovni direktor Matjaž Vogrin. 

 V mariborski bolnišnici je trenutno hospitaliziranih 191 pacientov, od tega 53 covidnih bolnikov potrebuje intenzivno oskrbo.

 

Včeraj so v Sloveniji ob 2.730 opravljenih PCR-testih potrdili 1.389 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 50, 8 odstotka in je še nekoliko višji kot dan pred tem, ko je ta znašal 47,4 odstotka.

(video: UKOM, vir NIJZ, UKC Maribor , SIOL)

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.