Kadrovanja Andreja Fištravca pred odhodom s položaja

Da se zarečenega kruha največ poje, ve povedati podatek, da je ravno Andrej Fištravec je ob nastopu županske funkcije leta 2013 protestiral zaradi zaposlovanja na občini v izdihljajih prejšnje oblasti, zdaj sam počne podobno: po županskem porazu je štirim zaposlenim v svojem kabinetu pogodbe podaljšal za nedoločen čas.

18. marca 2013 je Andrej Fištravec  pisal tedanjemu podžupanu MOM Milanu Miklu in ga pozval, da se do formalnega prevzema županskih pooblastil dosedanji župan, podžupana, direktorica občinske uprave in direktorji vseh uradov in samostojnih služb Mestne občine Maribor vzdržijo vseh dejanj izven rednega poslovanja občine in njene uprave, in sklepanja zavezujočih pogodb, kadrovskih odločitev in pogajanj, iz katerih bi izhajale kakršnekoli obveznosti demokratično izvoljenega novega župana.

Šest let kasneje pa Andrej Fištravec počenja ravno to. S 1. decembrom, so v mestni upravi nastale številne kadrovske spremembe. Zaposlili so štiri nove občinske redarje za nedoločen čas, a je bila v tem primeru podlaga javni natečaj, ki je bil objavljen na spletni strani MOM in na Zavodu RS za zaposlovanje že 31. maja. Spremembe so nastale v kabinetu župana Andreja Fištravca. Največje spremembe so nastale v kabinetu župana Andreja Fištravca, iz katerega so kar nekaj zaposlenih že premestili v druge urade znotraj mestne uprave. Urško Korošec so premestili v sektor za vzgojo v uradu za vzgojo in izobraževanje, zdravstveno, socialno varstvo ter raziskovalno dejavnost, Simona Mihalino pa so vrnili na njegovo delovno mesto v uradu za šport. Medtem ko sta oba že imela zaposlitvi za nedoločen čas, pa so štirim zaposlenim v kabinetu župana pogodbe za določen čas spremenili v nedoločen čas. Tjašo Krunić, ki jo je Fištravec zaposlil na zaupanje 10. maja lani, so premestili v službo za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje, Tjaša Trinko bo kariero nadaljevala v službi za upravno poslovanje v sekretariatu za splošne zadeve, Mojca Petek se je preselila v službo za razvojne projekte in investicije – projektno pisarno, medtem ko je Alenka Kocjančič ostala v kabinetu župana, le zaposlitev je od 1. decembra za nedoločen čas, piše spletni večer.

Kje bosta kariero nadaljevala Andrej Fištravec in njegova ožja ekipa, v kateri so Saša Pelko, Simona Partlič in Marko Kovačič. ni znano. Še posebej si bo nečakinja Toneta Partjiča, Simona, saj naj bi bila tudi sedaj zaposlena brez ustreznih šol in izobrazbe.

Čez 4 leta se vse spremeni. Tudi navade župana, ki hitro spremeni svoja prepričanja. Upajmo samo, da se tega ne bo nalezel novi župan.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.