Je “klub 7” le debatni krožek z visoko letečimi obljubami, ali resen dogovor o izpolnjevanju obljub poslancev?

slika: Dejan Kaloh

Polanci t.i. Kluba 7 so se danes prvič srečali v Mariboru, iz katere volilne enote tudi prihajajo. Od enajstih se jih je vabilu odzvalo osem (Lidija Divjak Mirnik, Jurij Lep, Dejan Kaloh, Bojana Muršič, Branislav Rajić, Andrej Rajh, Franc Trček in Gregor Židan).

Polni obljub?

Koordinatorica in predsednica Kluba 7 Lidija Divjak Mirnik (LMŠ) sicer povedala, da so se dogovorili, da naj bi ne glede na svojo strankarsko pripadnost oziroma koalicijsko ali opozicijsko držo delovali v korist Maribora in regije. A za kaj takega je, kot smo vajeni, skoraj nemogoče, no pustimo se presenetiti.

Odstranitev vinjet?

Na odseku Hitre ceste – H2 skozi Maribor, naj bi po predlogu Kluba 7, zaradi gradnje podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici začasno ukinili vinjetni sistem. Velika pobuda je sicer trajna ukinitev vinjete na tem področju, a za to iniciativo s strani Darsa ni bilo veliko posluha. Je pa zanimivo, da je DARS državno podjetje in da so v “klubu 7” sami poslanci, ki sestavljajo vlado, razen poslanca SDS Dejana Kaloha.

Slika: Dejan Kaloh

Ne sme se zgoditi, da se Mariborčanom in Mariborčankam nekaj obljubi, potem pa se ne izpolni! 

Podpredsednik Kluba 7, Dejan Kaloh je po sestanku na svojem FB profilu zapisal: Kot edini mariborski opozicijski poslanec bom še kako bdel nad obljubami tistih mb poslancev, katerih stranke imajo večino v DZ, v vladnih vrstah pa škarje in platno v svojih rokah. Isto velja za novega mariborskega župana Saša Arsenoviča. To kar je v predvolilni kampanji za Maribor obljubil, naj tudi IZPOLNI. Zdi se dobronameren in z veliko željo, da Maribor naredi nek viden razvojni preboj. Danes sem večkrat rekel, da Klub 7 ne sme biti debatni klub, temveč strateško-projektno naravnan klub štajerskih poslancev, ki jim RES GRE ZA MARIBOR, in ki bo pripomogel k temu, da bo Maribor postal PRAVO regijsko središče in moderno mesto, v katerem bomo Mariborčani in Mariborčanke RADI ŽIVELI, bili na mesto še bolj PONOSNI, kakor v njem tudi DELALI in USTVARJALI.
In ja, merili bomo našo lastno učinkovitost! Naši rezultati morajo biti OTIPLJIVI in se ljudem poznati tudi V ŽEPIH. Prva naloga: še v tem letu se bo poskrbelo, da se 7 km hitre ceste H2 skozi Maribor (Maribor vzhod – Pesnica) IZVZAME IZ VINJETNEGA SISTEMA. Starejši in vsi tisti manj mobilni Mariborčani, ki se vozijo bolj kot ne samo po Mariboru in bližnji okolici, ne bodo plačevali 110 evrov za letno vinjeto, ker hitro cesto H2 koristijo zgolj občasno… To LUPANJE NA SUHO bomo preprečili!


Vsem mariborskim poslancem želimo pri vzpostavljanju dobrih koordinacij in vezi, veliko sreče.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.