Kaj je ob polnočnici dejal mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl?

Verski obredi
stolna cerkev Maribor

Mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl je polnočnico daroval v stolni cerkvi mariborske nadškofije. Pravi da Sveta noč nagovarja vsakogar ki odpre srce

Potem, ko so zaključili z božičnimi večerjami, so se številni Mariborčani s svojimi najbližjimi podali k polnočnicam. Na njih smo verniki obeležili rojstvo odrešenika, številni pa iskali prevsem svoj notranji mir, poroča RTV SLO.

Božič je lep praznik, kateri ima med vsemi lepo tradicijo. Praznujejo ga tako verni, kot neverni. Za večino verujočih božič pomeni družino, prijatelje, druženje, obisk, zabavo, v bistvu vsega po malem. Za druge mir, notranjost in družinsko idilo.

Mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl je dejal, da se v nerojenem detetu razodeva človekoljubje in božja ljubezen do slehernika, ter da bi naše srce gorelo od ljubezni, dobrote in da bi bili zmožni to deliti tudi drug z drugemu.

Mirno praznovanje vam želimo

Uredništvo e-Maribor

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.