Kako je Kučanova Špela Furlan, javnost zavajala s Kučanovo penzijo?

Milan Kučan in Špela Furlan

Špela Furlan, ni kar tako. Kučanova velika zagovornica potrebna takrat, ko je potrebno koga namočiti se je znašla tudi v igri pritiskov na oddajo Arena in Igorja Pirkoviča.

O pritiskih na Igorja Pirkoviča in oddajo Arena smo že pisali. Furlanova je dejala, da ja bilo v oddaji Arena 26. 6. 2023 izrečenih več neresnic. A ni vedno tako, kot Furlanova govori.

Špela Furlan navaja, da je Kučan prejel 1135 evrov neto tega dodatka. In da je prejel še 2200 evrov zaslužene pokojnine. In iz tega izpelje, da je podatek o okoli pet tisoč evrov neresničen. Zdi se, da Furlanova govori o neto znesku pokojnine in ne o bruto pokojnini. Kot govori o neto dodatku in ne o bruto. Bruto znesek Kučanove pokojnine je višji od neto, ker mora plačati tudi dohodnino.

Ker ne vemo, kolikšna je točno bruto Kučanova pokojnina, celotno bruto izplačilo ni natančno določljivo. Vemo pa, da je na enak način izračunan bruto Pahorjev prejemek bil prejšnji mesec 5.256 evrov. Kučanov prejemek je lahko nižji, ker je izračunan od Kučanove plače. Pahorjev pa od Pahorjeve zadnje. Vmes je minilo veliko let. Plače politikov se zadnje desetletje niso zelo višale. Pred tem pa se so. Je pa ob odhodu v pokoj Kučan imel več delovne dobe kot Pahor. To vpliva na višino zadnje plače. Piše Spletni portal.

A nikakor Furlanova ne mre tvezit, da kdo laže in številke prestavljati sem in tja, ter blatiti oddajo Arena samo zato, ker Kučanu pač ni všeč. 

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.