Kako je zamejski odvetnik na realna tla postavil kul opozicijo?

zajem slike
Kako je zamejski odvetnik na realna tla postavil kul opozicijo?

Omejitvenih ukrepov, pogoja PCT, poziva k množičnemu cepljenju, omejitev potovanj in druženj smo že vsi skupaj dodobra naveličani. A Slovenija je zgodba o uspehu.

V Italiji niti pod razno podjetja in ljudje niso dobili nobene pomoči!

Podatki Our World Data kažejo, da je Slovenija po strogosti ukrepov med državami nekje na sredini. Od sosednjih držav ima manj stroge ukrepe Hrvaška, ki je sicer med evropskimi državami z najmanj strogimi ukrepi. Stroge ukrepe imajo v Italiji, Avstriji, na Madžarskem. Eden od ukrepov, ki je najbolj razdelil Slovence, pa je bil šolanje na daljavo.

Kot je za oddajo Tema dneva na Nova24TV povedal zamejski Slovenec, odvetnik Damijan Terpin, v Italiji o kakrršnikoli pomoči države gospodarstvu in ljudem lahko le sanjajo. “Moj sin je bil dve leti nazaj, ko se je epidemija začela, odsoten od šole od meseca februarja do konca šolskega leta. Potem je bil v septembru nekaj časa v šoli, nato pa so šole zopet zaprli in so bili doma do februarja. Praktično eno leto so se torej šolali na daljavo,” je dejal Terpin.

Vaša vlada je državi pomagala z desetimi protikoronskimi zakoni. “V Sloveniji ste dobili od države eno serijo pomoči, ki jo lahko mi v Italiji samo sanjamo. Denimo turistični boni so fantazija za nas in pa podpora, ki so jo bili deležni vsi sloji v Sloveniji. Celo študentje so dobili neko žepnino za določeno obdobje. Postopek za pomoč, ki je bila pri nas dana, določenim kategorijam (podjetjem denimo), je bila tako zelo zakompliciran, da so podjetja pomoč dobila šele po enem letu od trenutka, ko bi jo sicer potrebovali.” Poudaril je, da so v Sloveniji stvari šle hitro in ljudje so dobili pomoč. Če si po njegovih besedah človek pogleda gospodarske kazalce, kot tudi ocene OECD, lahko vidi, da je Slovenija v krogu ekonomskih zmagovalcev nad epidemijo. “Koronski ukrepi in dajanje pomoči je bilo premišljeno in več kot očitno zelo učinkovito.” 

To naj poslušajo naši politiki kul opozicije, ki so vseh 10 predlogov PKP zavrnili in nasprotovali pomoči. Pa tudi podatek, da je Slovenija med najbolj razvitimi državami na svetu, radi preslišijo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.