POZOR! V nedeljo evakuacija dela mariborskega naselja Tezno! Podrobnosti!

Naselje Tezno, najdena bomba
POZOR! V nedeljo evakuacija dela mariborskega naselja Tezno! Podrobnosti!

V nedeljo, 16. januarja 2022, bodo med 12. in 18. uro potekale aktivnosti varne odstranitve letalske bombe, najdene na parceli 633/5 k.o. Tezno oz. na območju Prevorškove ulice 8.

Kje in kako bo potekala nedeljska evakuacija prebivalcev Tezna?

Prebivalce in uporabnike poslovnih prostorov, ki živijo in delajo v oddaljenosti 300 metrov od najdišča neeksplodiranega ubojnega sredstva prosimo, da do 10:30 ure, ko je odrejen ukrep evakuacije, zapustijo svoje domove in poslovne prostore ter umaknejo svoja motorna in druga vozila. Za namen varne odstranitve vozil so na razpolago parkirni prostori ob križišču Zagrebške ceste in Poljske ulice (zahodna stran športnega igrišča Kovinar). Evakuacijski sprejemni center za prebivalce bo urejen v avli Osnovne šole Martina Konšaka na Prekmurski ulici 67.

tezno

Evakuirano naselje Tezna

Naselje Tezno, kjer je bila najdena bomba

Predvidoma ob 12. uri bo sprožena sirena z znakom za splošno nevarnost. Po končanem postopku deaktiviranja bombe bo sprožena sirena za preklic nevarnosti. Po preklicu nevarnosti se lahko občani, ki so bili evakuirani, vrnejo v svoje domove.

Vse občane, ki živijo na območju evakuacije policisti prosijo, da s seboj vzamejo osebne dokumente in denar, morebitna zdravila in nujne medicinske pripomočke ter druge nujne življenjske potrebščine. Pred odhodom naj izključijo gospodinjske aparate in naprave, zaprejo okna in vrata, ugasnejo luči in zaklenejo prostore, vozila pa umaknejo v garažo ali na drugo ustrezno mesto. Poskrbijo naj za male hišne živali, jih zaklenejo v prostor in poskrbijo, da bodo imeli vodo in hrano ali jih odpeljejo na varno mesto.

. V času med sproženima sirenama gibanje v radiju 600 metrov od najdišča neeksplodiranega ubojnega sredstva ne bo dovoljeno.

Evakuacija se odredi na območju Mestne četrti Tezno v radiu 300 m od najdbe NUS (Prevorškova ulica 8, Maribor), ki zajema naslednje naslove: Iršičeva ulica 1, 5, 6, 7, 8, 10, 11,12, 13, 14, 15, 16, 17. 18: Jaskova ulica 2. 3, 10, 11, 13, 15, 18, 18A, 18B; Prevorškova ulica 6,8; Soška ulica 4, 5, 6, 20, 22, 24; Ulica kovinarjev 6 ; Vodovodna ulica 34, 38; Zagrebška cesta 18, 20, 22, 24, 37, 39, 41, 43, 47, 51, 55.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.