slika: metropolitan

Očitno Marjan Šsrec ve, kako je pred odhodom na politično smetišče potrebno trgovati. Še posebej v medijih, ki jih očitno dobro obvladuje. A ne gre pozabiti, da je Marjan Šarec le predsednik vlade v odstopu in da bi moral opravljati le tekoče posle.

Posli v medijih po prijateljski in celo sosedski vezi

Po odstopu Marjana Šarca z mesta predsednika vlade na zadnji januarski ponedeljek, po informacijah, ki naj bi jih portal Škandal24 pridobil iz državnega Telekoma, naj bi v Telekomu intenzivno potekala kadrovanja v državne medije. Vir omenjenaga portala, pripoveduje, da naj bi Šarčev svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec, ki velja za tistega, ki je v času Šarčeve vlade za finančno direktorico v podjetje Telekom pripeljal svojo nekdanjo poslovno partnerico Vido Žurgo, za direktorja Telekomivih medijev pa prijatelja iz ministstva za obrambo, kjer sta bila zaposlena, Rolanda Žela, zdaj slednjega zamenjal kar s svojim sosedom.

Zanimivo, kakšno naključje. Pet pred dvanajsto naj bi na Želovo mesto direktorja podjetja TS Media imenovali kar Črnčevega soseda iz bloka v Ljubljani Uroša Urbasa. Urbas je trenutno zaposlen kot odgovorni urednik časnika Delo, kjer naj bi ga klicali tudi pogrebnik Dela, saj je moral zaradi poraznih poslovnih rezultatov prevzeti vlogo tistega, ki pripravlja sezname, koga odpustiti.

Urbas naj bi tako nož v hrbet Delove uprave, s katero se je še lani prešerno zabaval, zapičil že v prihodnjih dneh.

Da bi se zamenjal direktor družbe TSmedia (Telekom Slovenija Medija) odgovorni sicer zanikajo, a počakajmo. Videli bomo koliko je v tem resnice. 

Več na portalu Škandal24

MG