Kako sta POP TV in RTV poročali o koronavirusu? Analiza!

slika: Blog- uporabna stran

V Uradu vlade za komuniciranje (Ukom) so pripravili analizo poročanja o dogajanju, povezanem s koronavirusom, v dveh najbolj gledanih informativnih oddajah na slovenskih televizijah na RTV in POP TV.

Tako sta POP TV in RTV poročali o koronavirusu!

Kot je razvidno iz spodnjega grafa, sta obe medijski hiši novembra namenili večino časa v prid cepljenju in drugim ukrepom v boju s koronavirusom. Vendar podatki kažejo, da je bilo v tednih pred novembrom slika malo drugačna. 

Za primerjavo, v tednu od 15. do 30. septembra sta obe medijski hiši namenili 38 minut (RTV Slovenija) oziroma 70 minut (POP TV) v prid protestom oziroma nasprotovanju cepljenja in covid ukrepom. Sta se pa obe omenjeni številki v preteklem tednu (od 1. do 9. novembra) zmanjšali na eno minuto (RTV Slovenija) oziroma slabih 13 minut (POP TV).

Nekje do do 25. 10. je bila v nekaterih segmentih promocija anticepilstva oziroma promocija argumentov oseb, ki nasprotujejo samozaščitnemu ravnanju ljudi, izjemno močna.

Skupno sta obe medijski hiši več časa namenili poročanju v prid cepljenju in podpori boju s koronavirusom. RTV Slovenija je v Dnevniku za to namenila skoraj 187 minut, POP TV pa v oddaji 24ur 235 minut. Na RTV so o nasprotovanju cepljenja ali v prid protestom poročali 94 minut na POP TV pa kar 179 minut in pol.

Ob besedah, ki jih je ob skupni oddaji POP TV in RTV izrekel Pavel Vrabec, generalni direktor Pro Plus d. o. o.: “Odločitve, ki jih sprejemamo danes, bodo vplivale na naša življenja v prihodnosti. Vesel sem, da smo z RTV Slovenija v teh odločilnih trenutkih združili moči in tudi tako izrazili svojo predanost in podporo v boju proti koronavirusu. Ob tem sem izredno ponosen na delo novinarskih ekip obeh medijev, ki sta besedi sodelovanje dali nov pomen,” se resno sprašujemo, kdo je tu nor?

vir: SIOL.NET

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.