Kakšna je odgovornost občine za nesrečo na Nasipni ulici?

slika: Nova24.tv

Prometna nesreča na Nasipni ulici, v kateri so na prehodu za pešce umrli nosečnica, njen novorojenček in pes, povzročil pa jo je voznik z 1,76 promila alkohola v krvi, ki je kasneje celo zaspal na zadnjem sedežu policijskega avtomobila, je za trenutek zasenčila vse druge težave na sončni strani Alp. Krivda za nesrečo je, jasno, na strani 29-letnika, ki je šel pijan za volan a prebivalci Nasipne ulice se ne morejo znebiti občutka, da bi lahko nesrečo pristojne institucije preprečile, če bi se resno odzvale na njihove pobude za ureditev tega cestnega odseka, piše portal Nova24.tv.

Za Novo24.tv je spregovoril Frederik Mlakar: “Včasih čakaš tudi po pet minut, da ti na prehodu za pešce kdo ustavi, mimo pelje tudi več deset avtomobilov in tovornjakov. Praviloma ne ustavljajo, saj pripeljejo s preveliko hitrostjo. Pozval sem jih k postavitvi semaforja, dodatnih prometnih znakov, ali vsaj ležečih policajev. Tisti, ki pridrvijo iz centra mesta, ne vidijo, da je za ovinkom prehod za pešce,” pravi , čigar hiša stoji točno na ovinku in včasih tudi po 15 minut čaka, da lahko zapelje na glavno cesto.

Zanimivo, prvič so prebivalci Nasipne ulice Uradu za komunalo, promet, okolje in prostor pisali že leta 2011.  Na uradu za komunalo, so se takrat izgovarjali, da je v Mariboru postavljenih že več kot 100 naprav in ukrepov za umirjanje prometa, da pa hitrostna ovira poveča emisije izpušnih plinov in poveča hrup do 25 odstotkov. Postavitev takšnih ovir naj ne bi bila dobra tudi zaradi povečanih vibracij in razpok na bližnjih stavbah.

Ali se je v Mariboru res morala zgoditi taka tragedija, da se bodo tudi na občini zganili in ukrepali?

Na spodnjem videu, pa si lahko ogledata oddajo “Drugorazredni” na kateri so v drugem delo oddaje o tej tragediji, ki se je zgodila v Mariboru tudi spregovorili.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
83%
0.5km/h
3%
-2°C
-1°
-3°
-1°
Tue
-1°
Wed
-1°
Thu
1°
Fri
2°
Sat

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA