Kangler bije novo bitko, tokrat proti sodniku Žirovniku

Franc Kangler.

Vrhovno sodišče je ugotovilo, da ima vsakdo pravico predlagati dokazni predlog in druge aktivnosti, kar narekuje tudi 23. člen Ustave Republike Slovenije in prvi odstavek 6. člena Evropske konvencije o varstvu človekovih pravic in temeljnih svoboščin, ki med drugimi veleva tudi pravico do pravičnega in poštenega sojenja. S temi besedami je Odbor 2015, ki je nastal med sodbami Franca Kanglerja, začel pismo naslovljeno na predsednika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije mag. Damijana Florjančiča. Po mnenju Odbora 2015,  se na mariborskem okrožnem in tudi na višjem sodišču sprejemajo razsodbe, ki so skregane z evropskimi pa tudi slovenskimi pravnimi standardi.

Kot piše portal V fokusu, se je pod odredbe, ki so na višjih sodiščih kasneje tudi padale,  vedno podpisoval mariborski sodnik Janez Žirovnik. Kangler je prepričan, da ga Žirovnik preganja zaradi časov, ko je bil Franc Kangler, kot državnozborski poslanec in predsednik parlamentarne komisije za nadzor nad obveščevalnimi službami. Pravi, da je  Žirovniku in Sovi, kjer je bil ta namestnik direktorja,  prevečkrat stopil na žulj. Franc Kangler bo zato v četrtek skušal dokazati, so podpisi preiskovalnega sodnika Janeza Žirovnika za uvedbo policijskih prikritih ukrepov proti njemu sporni.

Poleg Franca Kanglerja se bosta obravnave udeležila tudi nekdanja poslanska kolega, Jožef Jerovšek in Rudolf  Moge ter nekdanji načelnik mariborske UE Željko Vogrin.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA