Razkopani Maribor in okolica v letu volitev

slika: pixabay

Leto 2018 je leto volitev. Tistih najbolj pomembnih. Državnozborske volitve so za nami in čeprav zmagovalec ne more sestavljati vlade, je volilni sistem z županskimi volitvami drugačen. Tu se neposredno izbira človeka, ki bo na čelu občine. Zato se večina županov želi pokazati v najlepši luči.

Volilno leto je tudi čas, ko se v občini  začenjajo gradbena dela, sanacije cest, mostov, podvozov.  Na Ptuju bodo končno odprli stari most v mesto Ptuj, v Lenartu bodo celo z velikim “pompom” in veselico odprli prenovljeno središče mesta. Pravkar pa se je končala tudi obnova hitre Tržaške ceste med Hočami in Mariborom, ki je med vozniki povzročila kar nekaj negodovanja.

Tudi Mariborčane čaka še nekaj obnov in del na cestah. Nekaj se jih je že zaključilo. Pretekli teden se je pričela obnova ploščadi na tržnici na Taboru. Obnova se bo predvidoma zaključila konec prihodnjega tedna. Največja obnova pa bo prav gotovo gradnja podvoza pod železniško progo na Ljubljanski cesti, ki bo trajala kar 16 mesecev.

TU JE NEKAJ OPOZORIL VOZNIKOM: Zaradi del na ljubljanski cesti velja popolna zapora za motorna vozila. Zaprta je Ljubljanska ulica od križišča z Jezdarsko ulico do križišča z Masarykovo ulico oziroma do garažne hiše pri UKC Maribor. Prečkanje železniške proge z vozili tako ni več mogoče. ​Popolna zapora je tudi na Betnavski cesti, s katere ni več mogoče zavijati v Gorkega ulico. Obvozi so tako urejeni po Gorkega ulici in Ulici Moša Pijade, Titovi in Pobreški cesti.

Prost dostop do skladišča humanitarne pomoči Rdečega križa.

Na krožišču Ljubljanske ulice in Ulice Pariške komune je zaporna tabla, na kateri piše, da je promet po Ljubljanski ulici dovoljen za lokalni promet, do zapore normalno pripeljejo tudi obiskovalci zdravstvenega doma v Jezdarski ulici in občani, ki so deležni pomoči iz skladišča humanitarne pomoči Rdečega križa v Ljubljanski ulici 23. Dostop do UKC Maribor in garažnih hiš je mogoč z mestne strani oziroma z levega brega Drave.

Odprtje novega podvoza je predvideno januarja 2020. Previdno na cesti!

slika: MOM

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.