Kanglerju se je opravičil tudi Radovan Žerjav. Kaj pa čaka Borut Pahor?

Opravičila Francu Kanglerju se kar vrstijo. Medtem ko ga v domači politiki, ki jo vodi levičarski župan Saša Arsenovič več ali manj izključujejo, pa se pri SLS opravičujejo in ponujajo roko sprave. Radovan Žerjav je namreč kot predsednik SLS izključil Kanglerja iz stranke zaradi afere radarji, ki so spodbudile tako imenovane vstaje v Mariboru.

Kangler je nato konec leta 2012 odstopil kot župan Maribora. Zoper njega pa je steklo več kot dvajset kazenskih postopkov, ki so se prav vsi končali v njegovo korist. Po izključitvi iz SLS je Kangler ustanovil stranko Županova lista, ki se je nato preimenovala v Novo ljudsko stranko Slovenije in tik pred lokalnimi volitvami v Listo Franca Kanglerja-Novo ljudsko stranko, piše Reporter.

SLS se je že opravičili vsem izključenim članom in jih povabila nazaj v svoje vrste. Na tako imenovanem spravnem kongresu v Novem mestu je stranko prevzel Marjan Podobnik, Kangler pa je napovedal svojo vrnitev oziroma združitev NLS z SLS.

M.G.

.

VREME

Maribor
oblačno
92%
4.1km/h
100%
4°C
6°
2°
3°
Tue
3°
Wed
3°
Thu
2°
Fri
5°
Sat

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.