Kateri bivši poslanci (še) ne morejo dobiti služb?

SDS parlament anketa opozicija
Slovenski parlament, foto: NSi

Ministri in neizvoljeni poslanci predvsem iz stranke SMC, ki je po letošnjih volitvah katastrofalno padla, še niso dobili, ali pa hoteli v nove službe. Nadomestilo za nič dela, jim velja 6 mesecev. Le-ta se gibljejo med 3000 do 4000 evrov. Največ, po podatkih Spletnega časopisa dobi Tomaž Gantar in sicer 3905 €, najmanj pa Andrej Čuš, (samo) 2987€.

Ministrica za kohezijo Alenki Smerkolj (SMC) in nekdanja notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, ki je iz SMC medtem izstopila, prav tako dobivata nadomestilo ministrske plače, ker si še ne moreta najti služb. Nadomestila še naprej dobivajo tudi številni nekdanji poslanci, ki ne morejo najti dela ali se upokojiti. Teh je kar sedemnajst! Večina, deset, jih je, kot ministrici, iz SMC. Štirje pa so si delo poskušajo zagotoviti s kandidaturami za župane. A nobeden iz SMC. Vsem štirim je spodletelo: Janku Vebru v Kočevju,  Andreju Čušu na Ptuju, Francu Laju v Lendavi in Tomažu Gantarju v Piranu. Gantar je bil še najbližje izvolitvi. Prebil se je vsaj v drugi krog, piše Spletni časopis.

Zanimivo pa je, da skušajo število vladajoči povečati s spremembo zakonodaje, da bi bilo v vladi več namestnikov ministrov. Med prejemniki nadomestil poleg SMCja, sledi še DeSUS Karla Erjavca z dvema prejemnikoma.

Oglejmo si kateri bivši poslanci še dobivajo nadomestila: Tomaž Gantar, Peter Vilfan, Franc Laj, Janko Veber, Ljubo Žnidar, Marjan Dolinšek, Aleksander Kavčič, Korenjak Kramar, Andreja Potočnik, Dušan Radič, Danilo Anton Ranc, Izidor Shaker Kamal, Maruša Škopac, Branko Zorman in Andrej Čuš.

Upajmo seveda, da bodo vsi našli službe.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.